Україна та США обговорють питання нового постачання зброї – Клімкін

Україна та США обговорють питання нового постачання зброї – Клімкін

Фото: УНІАН

Поставлена раніше зі США Україні зброя мала ефект.

Київ та Вашингтон обговорюють питання щодо наступного постачання оборонної летальної зброї зі США до України в зв'язку з воєнними подіями на Донбасі, де "росіяни продовжують використовувати нові військові технології".

Про це в рамках Міжнародного форуму безпеки заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише Defense News. Перед цим він провів переговори з держсекретарем США Майком Помпео, який підтвердив підтримку Сполучених Штатів України в чотирирічному конфлікті на Донбасі й сказав, що Америка ніколи не прийме російську анексію Криму.

Президент України Петро Порошенко в лютому оголосив про постачання протиснайперської зброї, включаючи засоби для боротьби з електронікою, протиповітряної оборони. У грудні минулого року США оголосили про продаж 210 ядерних протитанкових ракет Javelin моделі M107A1 Sniper Systems на суму 47 млн доларів.

"Ми обговорюємо інші предмети оборонного спорядження", - сказав Клімкін. Він відмовився уточнити, про які саме види озброєння йдеться.

Глава МЗС зазначив, що російські та проросійські війська перебувають на Донбасі постійно, а поставлена раніше зі США Україні зброя мала ефект.

"Це постійна дискусія, тому що Javelin важливі психологічно. Ми помітили, що росіяни перемістили свої танки вглиб окупованої території, остерігаючись, психологічно й фізично, що така протитанкова зброя може бути використана у разі російської провокації", - сказав Клімкін.

Міжнародні спостерігачі зауважують, що російські війська переміщують на Донбас нову військову техніку разом із традиційними озброєннями. За підрахунками української сторони, у керованих росіянами бойовиків на Донбасі налічується близько 1400 бронетранспортерів і танків, від 3 тис. до 5 тис. військовослужбовців та найманців, а також важкі міномети, артилерія, яку використовують для нічних обстрілів із прихованих позицій.

Раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив, Україна веде перемовини про закупівлю ударних дронів та артсистем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація