Українська армія за період ООС відвоювала 20 кв км території на Донбасі – Наєв

Українська армія за період ООС відвоювала 20 кв км території на Донбасі – Наєв

Бойовики роблять аналогічні спроби, але безуспішно.

За період проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі українські військові повернули під контроль уряду території загальною площею близько 20 квадратних кілометрів.

Про це в інтерв'ю Українській службі Бі-бі-сі повідомив командувач силами ООС генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"У деяких місцях вдалося покращити тактичне положення на глибину від двох до п'яти кілометрів, а загальна площа території, що повернули під контроль української влади, - близько 20 квадратних кілометрів", – сказав він.

При цьому Наєв запевняє, що українські військові не порушують Мінські домовленості.

"Ми відновлюємо ситуацію відповідно до Мінських домовленостей - тобто, Об'єднані сили не перетинають лінію, встановлену угодами. А також ми створюємо можливість для відновлення інфраструктури та безпечних умов для цивільних", – сказав він.

Командувач ООС зазначає, що бойовики роблять аналогічні спроби, але, запевняє, що жодного разу їм це не вдалося. У цьому контексті він згадав про бій біля Желобка на Луганщині 23 серпня 2018 року, коли позиції українських військових атакували бойовики "ЛНР". Тоді загинуло четверо бійців "Айдару", але атаку терористів було відбито.

"Є і дрібніші спроби - виведення диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), що намагаються захопити наші передові позиції. Це трапляється мало не щодня, але кожен раз безуспішно", – сказав Сергій Наєв.

Раніше повідомлялося, що 15 квітня диверсійно-розвідувальна група бойовиків "ДНР" атакувала позиції ЗСУ на Маріупольському напрямку. Посилена пильність особового складу та належна організація бойової служби завадила ворогу в здійсненні його намірів. 

Ворожа активність зростає: бойовики зосередили танки та зенітно-ракетні комплекси

Ворожа активність зростає: бойовики зосередили танки та зенітно-ракетні комплекси

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація