Українська сторона призупинила демонтаж конструкцій біля мосту в Станиці Луганській

За ситуацією на місці спостерігають представники ОБСЄ.

Україна була змушена зупинити всі роботи біля мосту в Станиці Луганській на передовій на Донбасі - до початку синхронного з боку бойовиків демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1.

Уранці неділі, 25 серпня, троє українських піротехніків розпочали обстеження ділянки місцевості для проведення демонтажних робіт на ділянці Станиця Луганська. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Станом на дев'яту ранку бойовики не проводили жодних інженерних робіт, як домовлялися. Тож Україна й призупинила демонтаж.

За ситуацією стежать представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 7 липня президент України Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську та заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування. На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську сторони домовилися про початок від 1 серпня робіт над розмінуванням прилеглої до мосту території. Утім, 4 серпня українська сторона повідомляла про неможливість почати розмінування біля самого мосту через відсутність гарантій безпеки саперам з боку проросійських бойовиків.

19 серпня українська сторона СЦКК повідомила про завершення розмінування на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській та оголосила готовність до початку демонтажу укріплень. Демонтаж розпочали в суботу, 24 серпня.

Україна повідомила ОБСЄ про завершення розмінування території у Станиці Луганській

Україна повідомила ОБСЄ про завершення розмінування території у Станиці Луганській

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація