Українські ракети б'ють точно в ціль. Турчинов відзвітував про успішні випробування

Українські ракети б'ють точно в ціль. Турчинов відзвітував про успішні випробування

Олександр Турчинов / Фото: УНІАН

Бойову частину та ракету виробили українські фахівці. 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відзвітував про успішні випробування ракетного озброєння українського виробництва.

Про це повідомляє його прес-служба.

 У випробуваннях брали участь президент України Петро Порошенко та міністр оборони України Степан Полторак. Зокрема було здійснено перевірку роботи системи управління ракетами під час наведення та ураження цілей на підвищеній дальності.

Турчинов запевнив, що ракети потрапили у мішень.

"Відстань від точки прицілювання до місця влучення становила всього близько 17 метрів, це при тому, що зона ураження подібної ракети - 300 метрів", - сказав він, пояснивши, що це дуже хороший результат.  

"Головне, що я можу сказати, - українські ракети б'ють точно в ціль", - наголосив секретар РНБО. 

Секретар РНБО пояснив, що ще одним важливим завданням випробувань була перевірка застосування бойової частини ракети та ефективності ураження умовних цілей.

Точність, ефективність ураження та потужність бойової частини ракети, за словами Турчинова, відповідають всім вимогам військових.

"Хочу ще раз підкреслити, що бойову частину, як і ракету, було вироблено на українських підприємствах. Науковці, виробничники та військові відпрацювали злагоджено, як єдиний організм", - додав він.

Також Турчинов подякував особовому складу військової частини, який проводив випробування ракет, і наголосив, що "якісна зброя без її професійного використання не працює".  

Як повідомлялося раніше, на півдні України з'явиться полігон для випробування новітніх та модернізованих зразків озброєння і військової техніки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація