Український прапор в Горлівці: бійці батальйону "Донбас" знайшли спосіб відправити в ОРДЛО тисячі листівок

Український прапор в Горлівці: бійці батальйону "Донбас" знайшли спосіб відправити в ОРДЛО тисячі листівок

Фото: ТСН

Агітки розраховані на мешканців непідконтрольних територій.

Українські військові уперше від 2014 року показали журналістам, як за допомогою спеціальних снарядів доправляють листівки до окупованої території Донбасу.

Такого українці ще не бачили. Про це йдеться в ексклюзивному репортажі "ТСН".

Так, вбік окупованої Горлівки в Донецькій області направили ствол української гаубиці. Навідник чекав на команду командира розрахунку. За хвилину потужний пороховий заряд відправив через лінію фронту незвичні снаряди особливого призначення - червоні предмети, схожі на артилерійський снаряд калібру 122 міліметри. Насправді це агітаційний контейнер, в який входить до восьми сотень листівок. Листівки загортаються у спеціальну матерію, щоби зберегти їх під час підриву снаряду.

Такого добра, як кажуть українські військові, на складах дуже багато. Але побачити, як українські бійці за допомогою агітконтейнерів відправляли листівки до окупованої території, за шість років війни вдалося вперше.

Три снаряди - це близько двох тисяч листівок. Кожна пояснює потенційним читачам по той бік лінії фронту сумні наслідки російської паспортизації.   

"Ці агітки розраховані на мешканців непідконтрольних територій. Ми намагаємося їм донести їхнє майбутнє при… співпраці з країною-агресором, Російською Федерацією, яке майбутнє очікує їхніх нащадків", - розповів командир батальйону "Донбас-Україна" В’ячеслав Власенко.

Батальйон "Донбас-Україна" давно планував включитися у інформаційну війну та перейти на агітаційні боєприпаси. Комбат вважає, нарешті настав слушний момент. І навіть власноруч доповнив текст листівки особистим привітанням.

Здається, що бійцям простіше споряджати набої в кулеметну стрічку, аніж листівки у контейнер.

До землі він не долітає.

"Він розкривається в повітрі, на заданій висоті, і листівки розпилюються", - пояснив боєць батальйону "Донбас-Україна" Іван.

Червоні контейнери - не бойові снаряди. Тому, як переконують артилеристи, - жодного порушення Мінських угод.

Цього разу листівками засіяло поля під Горлівкою. Навряд чи окупаційні спецслужби в змозі зібрати весь агітаційний врожай. Тож є шанс, що хтось з горлівчан прочитає кілька рядків зрозумілого тексту. І замислиться над своїм майбутнім.

Жовто-блакитна символіка в ОРДЛО: батальйон "Донбас" відстріляв в бік Горлівки тисячі листівок

Жовто-блакитна символіка в ОРДЛО: батальйон "Донбас" відстріляв в бік Горлівки тисячі листівок

Нагадаємо, що у так званий день незалежності невизнаних "Л-ДНР" українські військові запустили на непідконтрольну Україні територію Донбасу два безпілотники, які розкидали "вітальні листівки".

Повʼязані теми:

Наступна публікація