Українські військові заговорили про повернення кадрових російських офіцерів на передову

Українські військові заговорили про повернення кадрових російських офіцерів на передову

На Донбасі продовжує загострюватися ситуація.

Військові констатують зростання кількості та інтенсивності ворожих обстрілів у зоні АТО. На передовій поблизу Троїцького бійці зізнаються, що давно не бачили такої активності бойовиків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Троїцьке останнім часом не зникає з переліку фронтових зведень. На перший погляд може здатися, що це певне перебільшення, але якщо просто подивитися неозброєним оком на прилегле поле – картинка вимальовується красномовна. Земля всіяна вирвами, і чимало з них зовсім свіжі. Очевидці кажуть, що останні атаки тривали понад дві години – за цей час прилетіло кілька десятків мін 82-го калібру та близько 15 потужніших, 120-міліметрових снарядів. Це не враховуючи стрілянину з гармат БМП, СПГ та інших типів зброї.

Бойовики обстріляли позиції українських військових з тяжкої зброї

Бойовики обстріляли позиції українських військових з тяжкої зброї

Передбачити напад військові можуть уже звечора, коли чують пересування техніки ворога. Потім окупанти розпочинають пристрілку одночасно з кількох напрямків. "Голову підняти неможна було взагалі! Працювали з усіх калібрів", - зізнається військовослужбовець ЗСУ на ім’я Віктор. "Закінчилося перемир’я", - констатують і місцеві жителі.

Військові вважають, що раптова активність і влучність противника має просте пояснення – на позиції сепаратистів зайшли російські військові. "Коли віддають команду кадрові офіцери – все. Тільки стріляй", - каже командир роти. Проте він припускає, що рядові виконавці можуть бути й місцевими. "Кадрові російські офіцери командують уже не шахтарями. Можна сказати, вони вже з досвідом", - вважає український військовий.

Українські бійці тримаються напоготові, а мозок розвантажують кросвордами та думками про рідних. "Вільно дихати можна тільки вдома. Дім – це найкращий психолог для військового", - каже армієць із позивним "Лєший". Саме заради миру та затишку у власних оселях бійці й захищають українську землю. І готові битися тільки до перемоги.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація