На Україну чекає така хвиля трагедій, яку ви не уявляєте – американський психолог

На Україну чекає така хвиля трагедій, яку ви не уявляєте – американський психолог

Військовим потрібна фахова психологічна допомога

Френк Пюселік заохочує запобігти цьому, доки є така можливість.

Трагедія у Волновасі, де боєць 72-ї бригади розстріляв із автомата своїх побратимів, є лише одним із виявів проблеми психологічного напруження, з яким мають справу військові під час бойових дій. На Україну може чекати набагато більше трагедій, пов'язаних із цим фактором, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Американський психолог Френк Пюселік попереджає, що кількість убивств і самогубств серед військових і демобілізованих бійців зростатиме. Бо це – загальний вияв стресового розладу в солдатів, яким бракує психологічної підтримки.

"Ми вже бачимо перші ознаки катастроф, які колись були в інших державах. Але боюся, що наша буде на цілком новому рівні. Ми зобов'язані дізнаватись алгоритми допомоги, підтримки людей, які повертаються з війни, інакше на вас чекає така хвиля трагедій, яку ви собі не можете уявити", - застерігає фахівець.

Нині він працює в Україні та намагається передати свій багатий досвід відповідальним за роботу з особовим складом офіцерам ЗСУ.

Простим українцям психологи радять не розпитувати в бійця, який повернувся додому, про те, як було на війні – і лише уважно слухати те, що захоче розповісти сам солдат.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

У Волновасі боєць 72 бригади розстріляв з автомата двох своїх колег

У Волновасі боєць 72 бригади розстріляв з автомата двох своїх колег

Повʼязані теми:

Наступна публікація