"Ультиматумів не було": Резніков прокоментував інформацію щодо очікування РФ змін до Конституції України

"Ультиматумів не було": Резніков прокоментував інформацію щодо очікування РФ змін до Конституції України

Сторони обговорили одинадцятий пункт комплексу заходів Мінських угод.

Під час зустрічі політичних радників лідерів країн-учасниць "нормандського формату" у Берліні Росія не висувала Україні жодних ультиматумів щодо "проєкту поправок до Конституції, які б врегулювали особливий статус Донбасу". 

Про це віцепрем'єр-міністр та міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков розповів в ефірі передачі "Свобода слова" на телеканалі ICTV. 

"Жодних ультиматумів протягом 12 годин я особисто не почув і не побачив, а я там був всі ці 12 годин", - запевнив посадовець.

Водночас, за його словами, сторони обговорили одинадцятий пункт комплексу заходів Мінських угод, в якому мова йде про "правові аспекти врегулювання конфлікту" та про "прийняття низки законодавчих актів, які Україна взяла на себе зобов'язання в 2014 році прийняти".

"Там чітко сказано: "Децентралізація, в тому числі з адаптацією прийняття змін до Конституції України", але, через кому: "А також прийняття окремого законодавства про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що сьогодні скорочено зазвичай називають "особливий статус". Їм повторюється, що це два різних нормативно-правових акти", - пояснив Резніков. 

"Питання нам задавали: "Коли ви тоді плануєте продемонструвати проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації?" Якщо ви про це говорите, ви ж це маєте обговорювати в Мінському процесі. Не було жодного ультиматуму", - додав віцепрем'єр.

Раніше заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що Росія "найближчим часом" чекає від України "проєкт поправок до Конституції, які б врегулювали особливий статус Донбасу". 

Як повідомлялося, Україна, Франція та Німеччина готові докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих у Парижі 9 грудня 2019 року щодо ситуації на Донбасі, а також наблизити проведення нового саміту в Берліні. Росія ж "взяла паузу". Про це йшлося під час 11-годинної зустрічі 3 липня в Берліні політичних радників лідерів держав-учасниць "нормандського формату".

Росія вимагає змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус

Росія вимагає змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус

Повʼязані теми:

Наступна публікація