На сході внаслідок необережного поводження з гранатою загинув військовий - ООС

На сході внаслідок необережного поводження з гранатою загинув військовий - ООС

Фото: УНІАН

Внаслідок вибуху гранати отримали поранення двоє військовослужбовців.

Унаслідок необережного поводження з гранатою в районі Новотошківського загинув один військовослужбовець. Обставини з’ясовуються. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об’єднаних сил.

Протягом минулої доби, 15 вересня, окупанти тричі порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи.

Режим припинення вогню бойовики порушили поблизу населеного пункту Причепилівка: було здійснено неприцільний постріл з підствольного гранатомета. У районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік українських підрозділів біля Попасної. Неподалік  Водяного виявлено проліт БПЛА противника із перетином лінії розмежування. "Безпілотник був подавлений українськими засобами радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його подальше застосування", - йдеться у повідомленні.

У штабі наголошують, що українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Ситуацію у районі проведення операції залишається контрольованою, повідомили у зведенні.

У районі населеного пункту Шуми внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, ймовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців. Поранені перебувають у шпиталі. Медики оцінюють їхній стан як стабільний і задовільний. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат і поранень унаслідок пострілу немає.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 10 вересня, за новими домовленостями Тристоронньої контактної групи у районі селища Шуми у Донецькій області, розташованому на лінії розмежування, мало відбутися спільне інспектування позицій українських військових. 

Згодом в Офісі президента повідомили, що одноразового інспектування однієї точки на Донбасі не відбудеться через постійні зміни запитів російської сторони. 

Ситуація на фронті: український боєць підірвався на вибухівці, а бойовики зводять нові укріплення

Ситуація на фронті: український боєць підірвався на вибухівці, а бойовики зводять нові укріплення

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація