"Усе, що нам зараз потрібно, детально відомо президенту Польщі": результати зустрічі Зеленського та Дуди (фото)

Дата публікації
Перегляди
1723
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber

У вівторок, 23 серпня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з польським колегою Анджеєм Дудою, який прибув до України для участі в другому саміті Кримської платформи в Києві.

Глава держави відзначив важливість присутності друзів України поряд у такий символічний день – День Державного прапора.

Результати зустрічі Зеленського та Дуди опублікували на сайті президента України.

Відповідно до повідомлення, два лідери обговорили весь комплекс питань двосторонніх відносин, спільного захисту свободи наших народів та Європи загалом. Зокрема, 

  • про оборону,
  • про безпеку,
  • про підтримку,
  • прихисток українців у Польщі.

"Дуже вдячний тобі, Анджею, твоїй дружині, вашому уряду й суспільству дружної Польщі, які так тепло й по-братерськи ставляться до України", – зазначив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що деяка допомога потребує тиші. Як зауважив Зеленський, "усе, що нам зараз потрібно, детально відомо президенту Польщі. І ми дуже вдячні за той обсяг, що його надала польська сторона, яка нам дуже сильно допомагає. Для нас, для України, під час війни питання підтримки зброєю – це пріоритет".

Зі свого боку Дуда зазначив, що для нього честь бути поруч із президентом України та іншими партнерами на заході, який є важливим для деокупації Криму. Як наголосив Дуда, для поляків і представників країн Балтії символічно бути поруч з українцями, які борються з російською агресією. 

Президент Польщі висловив упевненість у перемозі України у війні з Росією, поверненні всіх окупованих територій та у відбудові й зміцненні країни. 

"Я хочу, щоб ви були впевнені: Польща й поляки з вами й підтримуватимуть вас до останнього дня вашої боротьби. Ми глибоко віримо, що це буде ваша переможна боротьба, і ми стоїмо поруч із вами", – запевнив Анджей Дуда.

Нагадаємо, 23 серпня до Києва прибув президент Польщі Анджей Дуда для участі у другому саміті Кримської платформи.

Україна таємно проводить другий саміт "Кримської платформи"

Україна таємно проводить другий саміт "Кримської платформи"

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація