Усі перешкоди для проведення зустрічі "нормандської четвірки" знято – речниця Кучми після зустрічі ТКГ

Усі перешкоди для проведення зустрічі "нормандської четвірки" знято – речниця Кучми після зустрічі ТКГ

Фото: УНІАН

Розведення сил у Золотому, Петрівському та Станиці Луганській стало останніми кроками в цьому напрямку.

У Мінську на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі знято усі перешкоди на шляху до зустрічі лідерів країн "нормандського формату".

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи було знято всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні – розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку. Проведення зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки найближчим часом прискорить вирішення всіх актуальних питань з врегулювання конфлікту", - написала Оліфер.

Сьогодні на засіданні Тристоронньої контактної групи було знято всі перешкоди на шляху до зустрічі у Нормандському...

Опубліковано Даркою Оліфер Вівторок, 12 листопада 2019 р.

Раніше у Кремлі заявили, що РФ продовжить перемовини щодо зустрічі глав держав "нормандського формату", лише коли президент України Володимир Зеленський "змусить добровольців виконувати свої накази" щодо відведення сил у Золотому і Петрівському. 

Зазначимо, саміт у "нормандському форматі" на рівні лідерів Франції, Німеччини, Росії та України, найімовірніше, відбудеться вже найближчим часом. Цього не приховують в жодній із цих чотирьох країн, а про близькість цієї зустрічі говорять і Ангела Меркель, і Еммануель Макрон, і Володимир Зеленський. Лише в Росії намагаються всіляко висунути певні умови для саміту, однак також натякають на те, що зрештою ця подія таки відбудеться. 

16 вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та можливі перспективи цих домовленостей.

На засіданні у Мінську обговорюватимуть розведення військ на Донбасі

На засіданні у Мінську обговорюватимуть розведення військ на Донбасі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація