Ускладнення ситуації: у зоні АТО за минулу добу загинуло четверо українських бійців, ще двоє – поранені

Ускладнення ситуації: у зоні АТО за минулу добу загинуло четверо українських бійців, ще двоє – поранені

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

За минулу добу зафіксовано 28 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася, бойовики цілеспрямовано і прицільно продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України та все частіше застосовують міномети різних калібрів, заборонені Мінськими домовленостями.

Ворог не зменшує інтенсивності обстрілів й у вечірній час, застосовуючи безпілотники, передає прес-центр штабу АТО.

Унаслідок обстрілів бойовиків загинуло чотири військовослужбовці Збройних Сил України, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

На Луганському напрямку ще за світлої пори доби окупанти із усього наявного піхотного озброєння та 120-мм мінометів вели вогонь по наших позиціях поблизу Травневого. Тут вони випустили понад півсотні мін. Із настанням сутінок ворожий вогонь перемістився трохи північніше, у район КПВВ «Золоте». Його планують відкрити сьогодні, 9 грудня, допоки триватиме ремонт пішохідного мосту у Станиці Луганській. Зокрема, бойовики з 82-мм мінометів та гранатометів обстрілювали підступи до Катеринівки, Новоолександрівки і Кримського, а зі стрілецької зброї і гранатометів – оборонні укріплення біля Золотого. Також з піхотного озброєння російські найманці турбували наших оборонців неподалік Луганського і Зайцевого.

Зведення Прес-центру штабу АТО за 8 грудня 2017 року Ситуація у районі проведення АТО ускладнилася. Російсько-окупаційн...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 8 грудня 2017 р.

На Донецькому напрямку пік активності бойовиків прийшовся на першу половину доби. Зокрема, окупанти активно вели обстріли з мінометів та усього спектру піхотного озброєння у районі Водяного на Приазов’ї та у передмісті Авдіївки. Поблизу Кам’янки наші позиції активно обстрілював ворожий снайпер. Із настанням ночі під вогонь із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї потрапили оборонці шахти Бутівка.

Окрім того, у районі Водяного, Авдіївки, Травневого, Сіверська та Станиці Луганської зафіксовано проліт ворожих БПЛА, заборонених Мінськими домовленостями.

Загалом, за минулу добу, зафіксовано 28 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших воїнів, підрозділи сил АТО відповідали противнику шквальним вогнем із гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Раніше повідомлялося, що Україна в п’ятницю, 8 грудня, понесла чергові втрати на передовій АТО. Лише в одному підрозділі повідомлялося про двох загиблих і трьох поранених. 

На передовій бойовики обстріляли українських воїнів, є втрати

На передовій бойовики обстріляли українських воїнів, є втрати

Повʼязані теми:

Наступна публікація