В Авдіївці із 100 затриманих під час масштабної операції за ґратами залишилися четверо

В Авдіївці із 100 затриманих під час масштабної операції за ґратами залишилися четверо

В Авдіївці із 100 затриманих під час масштабної операції за ґратами залишилися четверо

СБУ, поліція, прокуратура та військові провели масштабну антидиверсійну операцію. / Фото: Прес-служба СБУ

Співробітники спецслужб виявили схованку з вибухівкою, яку диверсанти планували використати для терактів.

Із 100 затриманих під час антидиверсійної спецоперації мешканців Авдіївки у в'язниці залишилися чотири людини, повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що четверо затриманих виявилися причетними до діяльності терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". З іншими співробітники спеслужб провели профілактичні бесіди і відпустили.

Під час операції у місті також було виявлено сховище з вибуховими речовинами, продуктами харчування російського виробництва, цигарками з символікою "Новоросії" та формою українських військових.

За оперативною інформацією, схованка призначалося для диверсійної групи "ДНР", яка під виглядом українських військовослужбовців планувала цього тижня здійснити низку терористичних актів на об'єктах інфраструктури Авдіївки.

Нагадаємо, 10 грудня Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію з попередження терактів у Красногорівці Донецької області. Операція проводилася за принципом "в кожне помешкання" – внаслідок чого було затримано 85 осіб, що ймовірно причетні до діяльності терористичних "ЛНР" та "ДНР", але більшість з них згодом відпустили. У спецзаходах взяли участь понад 600 співробітників СБУ, працівників Національної поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Збройних сил України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація