В ОБСЄ офіційно підтвердили розведення сил у Станиці Луганській та демонтаж укріплених позицій

В ОБСЄ офіційно підтвердили розведення сил у Станиці Луганській та демонтаж укріплених позицій

Фото: OSCE

Демонтаж позицій здійснює як українська сторона, так і незаконні збройні формування.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ офіційно підтвердила розведення сил у Станиці Луганській та демонтаж укріплених позицій.

Про це йдеться в повідомленні місії від 30 червня. 

Зазначається, що 29 червня СММ отримала вербальну ноту від Міністерства закордонних справ України, у якій йшлося, що Збройні Сили України завершили розмежування в узгодженому районі розмежування біля Станиці Луганської.

30 червня СММ отримала лист від збройних формувань у непідконтрольних уряду районах Луганської області, в якому йдеться, що вони завершили роз'єднання в узгодженому районі розмежування біля Станиці Луганської.

26 червня місія ОБСЄ зафіксувала початок процесу розмежування з особовим складом ЗСУ і збройних формувань, які залишили свої найбільш прості позиції разом зі своєю зброєю і вийшли з зони роз'єднання. 

У наступні дні місія зафіксувала, що ЗСУ та збройні формування звільнили інші місця в зоні роз'єднання. ЗСУ, зокрема, почали розбирати свої фортифікаційні споруди і проводити роботи з розмежування; збройні формування, що почали розбирати сарай і знімати деякі бетонні блоки всередині зони роз'єднання, а також почали створення нової інфраструктури перетину за межами зони роз'єднання.

"Ситуація спокійна і стабільна. СММ продовжуватиме активно стежити за ситуацією та доповідати про неї", - підсумували в місії ОБСЄ.

Як повідомлялося, на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія. Раніше ж спостерігачі ОБСЄ зафіксували, що обидві сторони конфлікту відвели свої передові позиції на певну відстань у бік свого тилу. Розвести війська тут намагаються ще від 2016 року

Розведення сил на фронті: Кучма відвідав Станицю Луганську

Розведення сил на фронті: Кучма відвідав Станицю Луганську

Повʼязані теми:

Наступна публікація