В ОБСЄ за останні дні нарахували більше 30 тисяч вибухів у зоні АТО

В ОБСЄ за останні дні нарахували більше 30 тисяч вибухів у зоні АТО

Фото: Getty Images

Олександа Хуг збирається відвідати Авдіївку.

За останні дні ОБСЄ зафіксувала 31 тисячу вибухів уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан, передає "112 Україна".

За його словами, під час обстрілів використовується заборонена Мінськими домовленостями зброя, тому числі "Гради", танки, міномети та артилерія. Тільки 1 лютого спостерігачі нарахували 10 тисяч вибухів у зоні АТО. 

Тим часом заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг у п'ятницю, 3 лютого, відвідає Авдіївку, яка шостий день поспіль потерпає від обстрілів бойовиків. Хуг має намір оцінити ситуацію з безпекою та її вплив на життя цивільного населення.

Нагадаємо, увечері 2 лютого бойовики "ДНР" обстріляли з важкої артилерії пункт прийому гуманітарної допомоги на стадіоні в Авдіївці. За першими даними, в результаті обстрілу загинули дві людини, ще двоє отримали поранення. Пізніше один із поранених помер у лікарні.

Мешканці Донецька в соцмережах повідомили про надзвичайно потужний вибух в районі Мотелю. Користувачі соцмереж пишуть, що це міг вибухнути склад боєприпасів бойовиків.

У Авдіївській промзоні протягом минулої ночі відбувалися запеклі бої

У Авдіївській промзоні протягом минулої ночі відбувалися запеклі бої

Повʼязані теми:

Наступна публікація