В окупованому Луганську на адмінбудівлі розвісили прапори Росії

Тиждень тому в "ЛНР" змінили ватажка бойовиків.

Учора, 29 листопада, в окупованому Луганську на адміністративних будівлях так званої "ЛНР" поруч із стягами "республіки" повісили прапори Російської Федерації.

Жодних політичних заяв та пояснень перед тим не було. Про це пише "Новая газета".

Появу російських прапорів називають самодіяльною ініціативою, яка не була санкціонована Москвою. Прапори вивішені за наказом "глави МВС ЛНР" Ігоря Корнета, як стверджують у самому відомстві.

Нагадаємо, тиждень тому новим тимчасовим ватажком бойовиків став екс-працівник СБУ Леонід Пасічник. Публічних заяв він поки що не робить. Так звані "міністри" та колишній ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький перебувають у стані невизначеності, бо офіційних заяв і розпоряджень щодо них також не було озвучено.

Водночас Пасічник не скасував розпорядження Плотницького про призначення т.в.о. "міністра внутрішніх справ" Володимира Черкова. Однак за фактом "МВС" керує Ігор Корнет, який раніше відмовився виконувати наказ про відхід у відставку і разом з "Міндержбезпеки ДНР" протягом декількох днів блокував роботу прокуратури і цивільних відомств "ЛНР".

"В.о. генпрокурора" нині - Сергій Горенко. Він – "заступник генпрокурора ЛНР" Віталія Подоброго, який ніби перебуває під домашнім арештом.

Місцеперебування Ігоря Плотницького, після того, як він поїхав до Москви, невідомо. Але до Луганська він не повернувся.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Луганську ФСБ заарештовує поплічників Плотницького.

Повʼязані теми:

Наступна публікація