В ООН повідомили про захоплення у Донецьку свого співробітника бойовиками

В ООН повідомили про захоплення у Донецьку свого співробітника бойовиками

Фото: Reuters

ООН мобілізувала всі канали, щоб забезпечити негайне звільнення.

Сьогодні, 13 квітня, в ООН закликали бойовиків звільнити свого співробітника, який був затриманий  в окупованому Донецьку.

"ООН глибоко стурбована тим, що  одного зі співробітників тримають у Донецьку. Та інформація, яку ми маємо свідчить, що з ним поводяться добре", - йдеться у заяві місії ООН в Україні, пише Українська правда.

"ООН мобілізувала всі канали, щоб забезпечити негайне і безумовне звільнення. ООН закликає всі сторони, включаючи ЗМІ, проявити повагу до співробітників місії та його родини на цій чутливій фазі переговорів щодо його звільнення", - додали в ООН.

Як повідомила нардеп Ірина Геращенко, ще 8 квітня бойовики затримали співробітника моніторингової місії ООН, громадянина України.

"Всі ці дні міжнародні гуманітарні місії, СБУ, МЗС, мінська гуманітарна група докладали максимум зусиль, працювали в дипломатичній і політичній площині, задіювали всі можливі непублічні зусилля задля звільнення українця, який має особливий міжнародний імунітет. На жаль, на сьогодні він залишається в тюрмі . До нього не допускають представників міжнародних місій". – повідомила Геращенко.

Раніше повідомлялося, що в Україну спрямована технічна місія ООН щодо оцінки потреб у протимінній діяльності. Експерти місії дадуть оцінку масштабам загроз, пов'язаних з мінно-вибуховими пристроями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація