"В принципі, тихо": військові побоюються, що затишшя на фронті може бути підготовкою "бурі"

"В принципі, тихо": військові побоюються, що затишшя на фронті може бути підготовкою "бурі"

Фото: УНІАН

Планів противника наразі ніхто достеменно не знає.

Відносній тиші на фронті дивуються бійці поблизу Мар’їнки. Спокій вони вважають ілюзорним і готуються до нових провокацій ворога, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під час затишшя військові можуть показати, на що перетворив "руський мір" колись спокійне містечко. До приходу агресора в місцевій школи вирувало життя, а зараз у колись новенькій спортивній залі лише залишки баскетбольних щитів. Підручники, обмерзлі та затерті, лежать впереміш зі спортивною формою. "Хіба їх це хвилює, що це дітки? Їх не хвилює доля тисяч людей, а тут якісь дітки для них", - каже боєць із позивним "Вірус". "Зараз тут прилітають трохи більші, тверді більш м’ячики прилітають – знищують цей спортзал. Міномети, ВОГи, стрілкотня", - каже позивний "Хохол". Вогонь ведуть із терикону на окупованій землі.

На передовій: яка ситуація у прифронтовій Мар'їнці

На передовій: яка ситуація у прифронтовій Мар'їнці

Після загострення на передовій, коли протитанкова керована ракета влучила в "Урал" і ЗСУ мали 10 постраждалих, напруга на передовій дещо впала. Але попри все, станом на світлу добу, маємо одного пораненого. Цей період не порівняти з тим, що було до свят, зізнається Іван на прізвисько "Канз". "В принципі, тихо. Рухів, як раніше, не помічаємо. Пострілів менше стало", - каже він. Але підозрює, що це затишшя перед бурею.

Загострення бояться і нечасті жителі цих крайніх вулиць. "Нам би вже, щоби закінчилася війна – і все", - зізнаються тутешні. Лідія Кондтратьєвна запрошує до себе – живе із дочкою, навіть у найзапекліші дні боїв нікуди не збиралися виїжджати. "Думали, що недовго, пару тижнів і все закінчиться. Чекаємо, що налагодиться, припиниться ось-ось, і так кожен рік", - зізнається вона.

Кореспондент ТСН Євгенія Цвєтанська

Повʼязані теми:

Наступна публікація