“Вагнерівці” ґвалтують російських солдатів: викривальна заява підполковника армії РФ (відео)

“Вагнерівці” ґвалтують російських солдатів: викривальна заява підполковника армії РФ (відео)

Російські найманці із ПВК “Вагнер” регулярно принижують, б'ють та ґвалтують військовослужбовців ЗС РФ / Фото: Associated Press

Під час перебування в районі Бахмута військовослужбовці російської армії постійно зазнавали знущань з боку найманців Євгена Пригожина.

Російські найманці із ПВК “Вагнер” регулярно принижують, б'ють та ґвалтують військовослужбовців ЗС РФ. Таке зізнання зробив колишній командувач 72-ї мотострілецької бригади збройних сил РФ підполковник Роман Вінівітін, який сам нещодавно побував у полоні “вагнерівців”.

Відео з його викривальною заявою публікують в соцмережах. 

За його словами, під час перебування в районі Бахмута військовослужбовці російської армії постійно зазнавали різного роду знущань з боку найманців ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина.

“Бійця одного з підрозділів, сусіднього з'єднання, побили, “опустили” [зґвалтували]. І той від безвиході просто покінчив життя самогубством”, — поскаржився Вінівітін.

Окрім того, як стверджує цей російський офіцер, найманці Пригожина викрадали солдатів, щоб використовувати їх як рабів, а після цього обміняти на боєприпаси.

“Був випадок, пов’язаний із погрозою фізичної розправи над бійцями роти радіоелектронної боротьби, яких оточили і обіцяли обнулити… Мало місце викрадення наших бійців, проти них застосовували фізичне насильство, методи приниження честі та гідності. Був викрадений старшина одного з наших батальйонів. Його мучили, катували. Голим... Також був викрадений начальник штабу гаубичного дивізіону, якого побили, відібрали автомобіль і викинули зв’язаного…” — заявив колишній російський комбриг.

Нагадаємо, раніше найманці ПВК "Вагнер" затримали кадрового офіцера російської армії Романа Вінівітіна, який командував підрозділами, що обстріляли "вагнерівців" під час  їхнього відступу з Бахмута. За словами підполковника Вінівітіна, коли він перебував "у полоні", його тримали в підвалі, не давали спати і "тричі за ніч витягували та намагалися розстріляти".

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація