Ватажок "ЛНР" Плотницький може повернутися до Луганська – журналіст

Ватажок "ЛНР" Плотницький може повернутися до Луганська – журналіст

Фото: Reuters

Ситуація на окупованій території набагато складніша, ніж здається.

Місцеві "опоненти" ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького не поспішають остаточно викреслювати його зі своїх розрахунків, тому ймовірно після поїздки до Москви він повернеться.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав редактор програми "Донбас.Реалії" Радіо Свобода Андрій Діхтяренко.

Плотницький може повернутися до Луганська – Діхтяренко

Плотницький може повернутися до Луганська – Діхтяренко

На його думку, ситуація в Луганську набагато складніша, ніж здається.

"Я впевнений, що Плотницький повернеться, бо навіть Корнет пише завжди, що це не Плотницький – "агент СБУ і диверсант", а його оточення. А це значить, напевно, що підпис Плотницького ще чогось вартий, що навіть сепаратисти, які хочуть усунути його від влади, згодні, щоб він повернувся хоча б як "зіцпрєдсєдатєль" , - каже Діхтяренко.

Нагадаємо, 21 листопада центр окупованого Луганська перекрили люди зі зброєю. Місцеві у соцмережах називають причиною цього конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким та очільником так званого "МВС ЛНР" Ігорем Корнетом.

Сварка почалася місяць тому - Плотницький звинуватив Корнета в тому, що той не зміг запобігти низці диверсій проти бойовиків. Та попросив залишити незаконно відібрану в луганчанки квартиру. Напередодні Плотницький через так званий суд звільнив Корнета. А після цього він забарикадувався у своєму офісі в компанії колишніх беркутівців. Будівлю, а заразом і весь центр окупованого міста, оточили прибічники Плотницького на бронетехніці, зі стрілецькою зброєю та гранатометами. 

Увечері 21 листопада з'явилося відео, як до окупованого Луганська увійшла велика колона вантажівок та військових з Донецька. На відео видно, що колона нараховує десятки машин. 

Напередодні, 22 листопада, Ігор Корнет, який оголосив себе "главою "МЗС ЛНР", повідомив, що у Луганську ведуться заходи з ліквідації залишків великої "диверсійно-розвідувальної групи", що зайшла на територію регіону давно та "одним ударом ліквідувати її не вийшло". Також він розповів про завершення масштабної "оперативно-розшукової розробки, що велася з метою виявлення численних агентів впливу українських спецслужб, які проникли глибоко до "органів влади" республіки".

Тим часом Державна прикордонна служба України посилила заходи безпеки на лінії розмежування через загострення ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей. Прикордонники передбачають можливість ескалації конфлікту чи будь-яких провокативних дій з боку російських найманців. 

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік до Росії

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік до Росії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація