Ватажок "ЛНР" розповів свою версію Мінських угод: Україна буде федерацією і на кордон ніколи не вийде 

Ватажок "ЛНР" розповів свою версію Мінських угод: Україна буде федерацією і на кордон ніколи не вийде 

Плотницький розповів своє бачення Мінська / Фото: скриншот з відео

У цьому переконаний бойовик Ігор Плотницький.

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький запевнив, що Донбас Україні "здавати ніхто не буде". 

Про це він заявив під час виступу в Луганську. 

"Чому Порошенко уникає всього цього (виконання Мінських домовленостей - Ред.)? Питання в тому, що, як тільки ми зробимо те, що вони хочуть, тобто проведемо вибори за українськими законами, але ці українські закони повинні бути узгоджені з нами, а не тільки ось те, що вони вирішили, значить, вони повинні враховувати наші інтереси", - заявив бойовик. 

По-перше, продовжує Плотницький, ідеться про амністію. На його думку, до бойовиків взагалі "не повинно бути претензій". 

По-друге, переконаний ватажок "ЛНР", Київ має ухвалити закон про особливий статус, "практично як федерація". 

По-третє, бойовики вимагають прийняття закону про місцеві вибори. 

"Але виконуючи ці умови, Україна стає вже не тією Україною, якою вона є зараз. Якщо Порошенко зможе це зробити, але питання в тому, що ті умови Мінських угод, яких ми добивалися і які Україна підписала, для нас найкращий варіант", – переконаний Плотницький. 

Водночас, луганський ватажок додав, що контроль над кордоном Україна не отримає, адже це останній пункт в Мінських угодах. 

"Якщо вона це зробить, то у владі не буде Порошенка. Влада буде саме народна. Там не повинно бути людей, які сповідують нацизм, бандерівщину. Не повинно бути людей, які кажуть, що ми з вами терористи, сепаратисти. Не буде людей, які кажуть, що Росія - це агресор. Якщо цей комплекс заходів буде виконаний, нас це влаштує. Але це вже буде не та Україна", - резюмував бойовик.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли, що буде після перенесення бойовиками "виборів". Сторони конфлікту мають кардинально протилежні моделі вирішення ситуації із виборами. Наступні кілька тижнів покажуть, хто першим зважиться на компроміс.

Повʼязані теми:

Наступна публікація