Ветерани АТО пригрозили заблокувати всі проходи Луганської і Донецької області

Ветерани АТО пригрозили заблокувати всі проходи Луганської і Донецької області

Фото: УНІАН

До кінця тижня блокувальники збираються закрити Станицю Луганську.

Бійці АТО планують протягом двох тижнів організувати повну блокаду Луганської і Донецької області.

Про це заявив співорганізатор блокади залізниці в Луганській області, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Ми плануємо перекрити всі проходи Луганської і Донецької області. Судячи з розвитку подій, людей нам для цього вистачить, починаючи з середини лютого. Тобто ми плануємо всередині лютого повністю розгорнути наші пункти блокади", - наголосив він.

За словами Виногродського, блокувальники збільшуватимуть кількість блокпостів у міру приходу людей, наразі основні сили складають ветерани АТО.

"Станицю Луганську, швидше за все, ми закриємо до кінця цього тижня", - додав співорганізатор блокади.

Водночас він розповів, що фінансування блокпостів відбувається за рахунок приблизно 12 волонтерських груп, які співпрацюють з ними, а також допомагають місцеві мешканці.

Окремо Виногродський зазначив, що місцева влада поінформована про їхні плани.

"Ми поставили до відома місцеву владу в грудні 2016 року. Вони знають, де ми перебуваємо, і у них є можливість отримувати інформацію з перших рук", - запевнив він.

Нагадаємо, раніше ветерани АТО та добровольці влаштували блокаду на залізничній гілці поблизу Золотого. Про намір заблокувати всі в'їзди та виїзди в зону АТО активісти повідомляли ще в грудні минулого року, висунувши бойовикам із "ДНР" та "ЛНР" ультиматум: якщо впродовж семи днів усіх 137 українських військовополонених не відпустять або ж не обміняють, ветерани АТО почнуть тотальну блокаду окупованих територій по всіх залізничних та автошляхах.

Секретар РНБО Олександр Турчинов розкритикував дії бійців, зауваживши, що відповідне рішення є в компетенції лише президента України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація