Від тиші до обстрілів, від розвідки до підривів: як бойовики тлумачать перемир'я на Донбасі

Від тиші до обстрілів, від розвідки до підривів: як бойовики тлумачать перемир'я на Донбасі

Фото: ТСН

Морпіхи кажуть, що загалом на Приморській ділянці фронту нині все дуже напружено і непрогнозовано.

На Приморській ділянці фронту російські найманці розуміють перемир’я по-своєму: від цілковитої тиші до кількагодинних гранатометних обстрілів, від поодиноких автоматних пострілів до повітряної розвідки й інженерних робіт із підривами окопних зарядів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, у районі Водяного Донецької області на самому початку п’ятниці, 18 вересня, навколо позицій українських військових пролунало понад чотири десятки розривів впродовж двох годин. На неприцільну провокацію це не надто скидалося.

"Тиша дуже відносна. Враховуючи, що у нас на минулому тижні є загиблі і поранені. Так що це, навіть не відносна - це не тиша. Тиша, тільки за думкою наших можновладців, на жаль. Але ж ми бачимо, як воно насправді", - каже морський піхотинець Павло Сухань.

Біля Павлополя бойовики копають та підривають землю.

"Інженерні роботи - вони проводяться. В певний час ми почули вибухи зі сторони противника. В принципі, там можна побачити, що там проходить через деякий час якийсь рух, переміщення. Тобто - зміна тих копачів", - каже морський піхотинець на псевдо "Коршун".

На ділянці передової - перед Гнутовим - російські великокаліберні кулемети стоять націлені у бік лінії оборони українських військових.

"Скоріш за все, вони роблять вилазки якісь. Може провокації якісь. Їх також спостерігають, доповідають", - зазначає морський піхотинець на псевдо "Павло".

Кількагодинні обстріли і підриви зарядів: як бойовики тлумачать перемир'я

Кількагодинні обстріли і підриви зарядів: як бойовики тлумачать перемир'я

Поблизу Лебединського російські найманці нарочито вивісили одразу декілька трикольорових прапорів.

А над самим узбережжям Азовського моря активно літають безпілотники бойовиків.

Також, за словами військових, бойовики намагаються підпалити мінні поля.

Морпіхи кажуть, що загалом на Приморській ділянці фронту нині все дуже напружено і непрогнозовано. Водночас, воїни певні, лінія української оборони за будь-яких обставин, якщо і переміщуватиметься, то лише у східному напрямку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація