Відсутність води і порожні будинки: як живуть мешканці прифронтового села на Приазов'ї

Відсутність води і порожні будинки: як живуть мешканці прифронтового села на Приазов'ї

Ілюстрація / Фото: УНІАН

Роботи у Водяному немає.

Жителі майже ущент зруйнованого прифронтового селища Водяне на Приазов'ї збирають врожай та готуються до сьомої воєнної зими. Нині їм вже не треба ховатися у підвалах, але найбільше їм не вистачає, зізнаються, води і спілкування.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сергій кілька років тому переїхав до маленького будинку, коли його рідне помешкання згоріло. Нове житло сіре, з металічними віконницями та з дірками у стінах. З Водяного, яке опинилось на лінії фронту, чоловік виїжджати не захотів.

"Мій будинок згорів ще три роки тому. Моєму будинку дісталось і в перший рік, і в другий (рік - ред.) було. Половина подвір'я згоріла, а коли втретє потрапило, нічого не лишилось", - каже місцевий мешканець Сергій Сухий.

Одна з величезних проблем мешканців Водяного - це вода, яка пропала з криниць. Крім того, немає і роботи.

За крок до лінії фронту: як живуть українці у селищі Водяному та чого їм не вистачає

За крок до лінії фронту: як живуть українці у селищі Водяному та чого їм не вистачає

"Нам допомагає одна криниця, бо всі висохли, навіть не має вологи. В нас ставок лишався глибокий, але він на цей рік ще буде, а наступний ні", - зазначає Сергій.

На іншому кінці розбитого Водяного мешкає 71-річний Василь з дружиною. Період пекельних боїв вони провели підвалі.

Упродовж дня подружжя на городі, адже лише з нього і живуть. "Червоний хрест" допомагає людям із паливом на зиму, а за гроші ООН - змінили дах. Але найважче, як зізнається літній чоловік, це самотність. Адже поруч лише порожні будинки.

За Водяним у полях позиції українських воїнів, де бойовики проявляють активність. Втім, хоч і режим "тиші", але на околиці селища ближче до поля, місцеві мешканці воліють не ходити. Вони кажуть, що досі добре пам'ятають, як мінометні заряди зносили їхні будинки. 

Автор: Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація