Виплати військовим 2023 року: хто в червні отримає 30, 50, 100 тис. гривень

Виплати військовим 2023 року: хто в червні отримає 30, 50, 100 тис. гривень

Хто з військовослужбовців отримає додаткову грошову винагороду

Доплати військовим, хто і за що отримує зараз.

Яке грошове забезпечення військовослужбовців передбачено законом 2023 року, хто має право на доплати в умовах воєнного стану.

Від лютого 2023 року порядок нарахувань виплат військовим дещо змінився. До цього часу всі військовослужбовці в тилу отримували по 30 тисяч гривень на місяць, на фронті ― 100 тисяч гривень. На сьогодні передбачено три види доплат військовим: 30 тисяч, 50 тисяч та 100 тисяч гривень.

Хто з військових отримує додаткову щомісячну грошову винагороду в розмірі 30 тисяч гривень

До 1 лютого винагороду 30 тис. отримували всі службовці Сил оборони, зокрема поліціянти, співробітники НАБУ, Держспецзв’язку. Від 1 лютого таку винагороду отримують лише військовослужбовці, які виконують бойові завдання згідно з наказами.

Йдеться про військових, які не лише перебувають безпосередньо в районах ведення бойових дій. Ця винагорода виплачується залежно від завдань, які виконують військові.

30 тис. грн отримуватимуть військові, які виконують завдання у складі угруповань військ чи резерву головнокомандувача ЗСУ, у складі пунктів управління Генштабу, які здійснюють управління угрупованнями військ, які діють, чи завдання з протиповітряного прикриття та наземної оборони об'єктів критичної інфраструктури або завдання із забезпечення підрозділів у районах ведення бойових дій згідно з логістичними розпорядженнями.

Тобто навіть якщо військовослужбовець перебуває на ротації не в зоні бойових дій, але виконує бойові завдання згідно з наказом, він має право на виплату розміром на місяць за період виконання бойових завдань.

Надбавку 30 тис. грн отримують військовослужбовці, відряджені до військових адміністрацій у районах ведення бойових дій.

Хто не отримуватиме 30 тисяч гривень

У Міноборони пояснили, що без доплат залишаться всі, хто не служить у складі угруповань Сил оборони або резерву головнокомандувача і перебуває за межами районів ведення бойових дій.

Хто отримує 50 тисяч гривень доплат

Надбавку 50 тис. грн отримують військові, які виконують бойові завдання у складі органів військового управління, які управляють підрозділами першого ешелону оборони або наступу на лінії зіткнення. Перелік цих органів затверджує головнокомандувач або начальник Генштабу.

Хто отримує 100 тисяч гривень доплат

Виплату 100 тис. грн і надалі отримуватимуть військові, які беруть участь у бойових діях у районах їх ведення та виконують бойові завдання. Райони ведення воєнних дій визначаються відповідними рішеннями головнокомандувача ЗСУ.

100 тис. грн отримуватимуть:

  • Льотчики, які здійснюють польоти в районах ведення воєнних дій.
  • Військові у складі підрозділу ракетних військ та артилерії в районах ведення бойових дій.
  • Військові, які виконують завдання з вогневого ураження повітряних і морських цілей противника в районах ведення бойових дій.
  • Моряки, які виконують завдання на кораблях, катерах, суднах поза межами внутрішніх акваторій портів, пунктів базування та місць тимчасового базування.
  • Медичний персонал медичних частин і підрозділів у районах ведення воєнних дій.

Крім того, 100 тис. грн нараховуються родичам загиблих військовослужбовців за місяць, у якому ті загинули, родичам захоплених у полон (крім тих, які здалися добровільно) або які є заручниками, безвісно відсутніми, за час перебування в полоні чи безвісної відсутності. Така сума виплачується також у зв'язку з отриманим військовослужбовцем на службі пораненням від дня отримання поранення.

Хто із військовослужбовців не має права на доплати

Не отримують доплати ні 30, ні 50, ні 100 тисяч гривень:

  • Військові, які навчаються за кордоном.
  • Курсанти, які навчаються в Україні, але не залучені до виконання бойового завдання чи розпорядження.
  • Військовослужбовці, які несуть службу не в зоні бойових дій та не мають наказу про бойове завдання.
  •  ІТ-війська.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Актуальні запити
Наступна публікація