"Вірила, що нас немає в Україні". Мати затриманого на Донбасі військового звернулася до Путіна

"Вірила, що нас немає в Україні". Мати затриманого на Донбасі військового звернулася до Путіна

Світлана Агєєва / Фото: Новая газета

До Ростовської області чоловік вирушив у березні 2017. 

Мати затриманого на Донбасі військового РФ Віктора Агєєва Світлана через журналістів звернулася до російського президента Володимира Путіна із проханням допомогти з обміном чоловіка.

Відео з жінкою опублікувала "Новая газета".

"Я прошу вас про допомогу, щоб донести мою ситуацію до уряду. Я хочу звернутися особисто до Володимира Володимировича Путіна, а також до міністра оборони і міністра закордонних справ Сергію Лаврову не залишити мене в цій ситуації, а допомогти розібратися і надати допомогу в поверненні сина на батьківщину, в Росію", - сказала Агєєва.

Вона заявила про те, що не вірила про присутність російських військ на Донбасі. Син казав їй, що вирішив подовжити службу за контрактом.  

"Але я вірила, що нас там немає, в Україні. Були ж офіційні заяви, що наші не присутні. Принаймні, я вірила, що намагаються", - сказала вона.

На запитання про те, чому у Мінборони РФ заперечують контрактну службу Агєєва його мати відповіді не знайшла.

"Ми стільки разів говорили телефоном, він мені і фотографії надсилав звідти, де він у військовій формі з трьома іншими хлопцями, і вони тримають прапор і на ньому написано щось про підрозділи Російської Федерації (…) А воєнком (Костянтин Еллер – Ред.) , коли приїхав, мені сказав, що прапор цей несправжній. Так що тепер не знаю, що думати", - додала вона.

За словами жінки, Агєєв проходив з 18 березня 2017 року поїхав на службу Ростовській області. Він часто телефонував матері, але дзвінки припинилися 30 травня.

Як повідомлялося раніше, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агєєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Мама Віктора Агєєва, його друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.  

Матір Агєєва наполягає на тому, що її син перебуває на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація