Вісім областей України були під вогнем російських окупантів: яка ситуація у регіонах 20 липня

Дата публікації
Перегляди
12к
Час на прочитання
4 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Вісім областей України були під вогнем російських окупантів: яка ситуація у регіонах 20 липня

Фото: Сергій Гайдай

Ніч проти 20 липня у більшості регіонів України минула відносно спокійно, але вісім областей були під вогнем російський окупантів. Яка ситуація у регіонах станом на 8:00 ранку.

Так, відносно спокійно ніч минула на Волині, на Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Вінничині, Полтавщині, Житомирщині та Київщині. 

Чернігівщина

Вночі зафіксовано 3 обстріли населених пунктів у Новгород-Сіверськоому та Чернігівському районах (кулемети, реактивні системи залпового вогню). Без жертв. Інформація про руйнування уточнюється.

Запорізька область

Вчора ввечері ворог обстріляв з "Градів" та артилерії центр міста Гуляйполе. За попередньою інформацією, є загиблі. Руйнувань зазнали будівлі виконкому, міськради, культурно-спортивного комплексу, філії пошти та зв'язку, приватні будинки. Ліквідацією пожеж займаються рятувальники ДСНС. Інші деталі та наслідки наразі уточнюються. 

Одеська область

Вночі ворог завдав ракетного удару із застосуванням літаків Су-35. Одна з ракет була знищена силами протиповітряної оборони, друга влучила в покинуту складську будівлю. Пожежу оперативно ліквідовано рятувальниками. Людських втрат немає.

Сумська область

Сьогодні зранку — мінометний обстріл Шалигинської громади. Минулої доби росіяни обстрілювали прикордонні території та населені пункти Сумської області з різних видів озброєння − близько 78 приходів. Обстрілювали території Білопільської, Новослобідської, Хотіньської, Есманьської територіальних громад. На щастя, без втрат. 

Дніпропетровська область

Вночі ворог обстріляв з "Градів" Нікополь. Двоє загиблих, дев'ятеро поранених. Шестеро з поранених знаходяться у лікарні, серед них четверо — діти. У місті вщент зруйновано 3 приватних житлових будинки, більше 10 — пошкоджені. Рятувальники продовжують розбирати завали і з'ясовувати масштаби руйнувань.

Харківщина

Вночі у селищі Золочів через обстріли сталася пожежа на території домогосподарства. Також вночі окупанти знову вдарили по Чугуєву, снаряд впав на території школи біля адмінбудівлі, пошкоджено будівлю школи, потерпілих немає. Протягом доби по області росіяни із артилерії обстрілювали Харківський, Чугуївський, Ізюмський, Богодухівський райони, були пожежі в житлових будинках, господарчих спорудах, на відкритих територіях. Поранених від обстрілів за добу в області: двоє в Харківському районі, одна – в Чугуївському. У м. Балаклія одна людина загинула.

Луганщина

На межі областей за минулу добу росіянами завдано сім ракетних ударів, три мінометних обстріли, проведені дві атаки із застосуванням ствольної артилерії та ще дві — за підтримки реактивної. Влада РФ та окупаційна адміністрація "ЛНР" продовжують намагання по створенню ілюзії широкої громадської підтримки загарбницьких дій РФ та насаджування російської ідеології. З цією метою у Луганську на базі гуманітарного центру всеросійської політичної партії "Єдина Росія" відкрито "Центр підтримки громадянських ініціатив". Окупаційною адміністрацією нещодавно захопленого м. Сєвєродонецька розповсюджуються містом рукописні оголошення про про запис дітей до шкіл та садочків, а також про запрошення на роботу вчителів, вихователів та помічників вихователів.

Донецька область

Ворог обстрілював Курахове, Торецьк, Авдіївку, Краматорськ, Соледар, Слов'янськ, Бахмут, Гірник, Залізне, Костянтинівка та с. Веселе, Опитне, Новоукраїнка, Богоявленка, селище Південне. Пошкоджено 56 об'єктів, серед яких 20 приватних будинків, 16 – багатоквартирних. Протягом ночі й ранку — ракетні удари по Костянтинівці й Торецьку, артилерійський обстріл Авдіївки, пошкоджено школу, колонію, низку інфраструктурних та промислових об'єктів. Інформація щодо постраждалих наразі уточнюється. За добу по області — 5 загиблих та 16 поранених.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 147-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Читайте також:

Зеленський розповів про ракетний терор росіян та чому його дружина полетіла до США

Зеленський розповів про ракетний терор росіян та чому його дружина полетіла до США

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація