Витягнули з того світу: неймовірна історія воїна ЗСУ, який вижив під час ракетної атаки по Яворівському полігону

Витягнули з того світу: неймовірна історія воїна ЗСУ, який вижив під час ракетної атаки по Яворівському полігону

Медики витягнули з того світу воїна, який отримав тяжкі травми під час ракетного удару по Яворівському полігону.

Воїн ЗСУ розповів, як його врятували.

У Львові медики врятували воїна ЗСУ, який був у критичному стані після ракетних ударів по Яворівському полігону. За життя чоловіка боролись тривалий час і зараз його очікує подальше лікування та реабілітація. 

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова. 

46-річний капітан ЗСУ Роман Кулик був мобілізований у перші дні війни. У березні 2022 року він проходив навчання на Яворівському полігоні у Львівській області. 13 березня російські терористи випустили по цьому об'єкту понад 30 ракет. Тоді загинула 61 людина, ще 160 - отримали поранення. 

Роман Кулик згадує, що тоді він опинився у справжньому пеклі. Його травми були критичні та медики давали мало шансів на порятунок. 

"На той час це був наш такий най-найбільш травмований герой. Пацієнт, який був в найкритичнішому стані із тих ста поранених, які поступили того дня до нас. Ми вже неодноразово мали доповіді на різних міжнародних з'їздах хірургів воєнної травми. Тому що це дійсно унікальний випадок, коли вдалося врятувати життя людини з такими важкими, критичними пошкодженнями", - згадує лікар Центру "Незламні" Гнат Герич. 

46-річний військовий 20 днів пробув у реанімації та ще 50 днів - у хірургічному відділенні. Поруч із ним завжди була його дружина. 

Роман Кулик згадує, що його травми були справді тяжкими, бо він вижив у справжньому пеклі, оскільки всього за 3 метри від нього розірвалась частина ракети. Зараз його очікує нова операція, оскільки він все ще не відчуває частину руки. 

"Мене спас Бог руками лікарів, які витягли мене з того світу", - каже військовий. 

Ракетний удар по Яворівському полігону: що відомо 

Російська окупаційна армія 13 березня випустила понад 30 крилатих ракет по Яворівському полігону на Львівщині. Певну кількість збила українська протиповітряна оборона.

Тоді на місці трагедії загинула 61 людина, ще 160 військових отримали поранення. 

СБУ після цього затримала РФ, який коригував ракетні обстріли по Яворівському військовому полігону на Львівщині. Це - 72-річний Олександр К., колишній працівник КДБ СРСР, який мешкав у Львові та підтримував РФ у війні проти України. Наразі зрадника судять. Свою причетність до злочину він заперечує та каже, що скинув росіянам карту Яворівського полігону, де "можна було збирати гриби".

Читайте також:

Новини України: на Яворівському полігоні стартували міжнародні навчання Rapid Trident

Новини України: на Яворівському полігоні стартували міжнародні навчання Rapid Trident

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація