Війна і перевірки: журналіст Ярмолюк розповів, як паперова робота загрожує життю бійців

Війна і перевірки: журналіст Ярмолюк розповів, як паперова робота загрожує життю бійців

Фото: Право на владу

Кореспондент наголосив, що замість того, щоб воювати, бійці займаються паперовою роботою.

Паперова робота на передовій шкодить бойовій ефективності українських підрозділів.

Про це розповів військовий кореспондент каналу 1+1 Руслан Ярмолюк під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 18 лютого.

"Чим далі війна, тим більше перевірок. Це болюча тема для військових, вони на камеру не хочуть про це говорити, але ми це бачили", — говорить Ярмолюк, який нещодавно повернувся із зони ООС.

За словами журналіста, за день до одного батальйону може приїхати 5-6 перевірок. Кореспондент наголосив, що замість того, щоб воювати, наприклад, виявляти снайперів, які зараз полюють за українськими військовими, бійці займаються паперовою роботою.

"Вхідних паперів, наприклад, на один батальйон в день іде від 10 до 15. А вихідних — доходить до 30. А за рік скільки це збирається… Наприклад, іде ротний по окопу по коліна в багнюці і він несе таких два стоси паперів. Це все звіти. Це все паперова робота. Вони завалили цими паперами бойові підрозділи", — зазначає Ярмолюк.

Замість того, щоб воювати, українські бійці займаються паперовою роботою

Замість того, щоб воювати, українські бійці займаються паперовою роботою

Кореспондент каналу 1+1 пояснив, яким чином такі вимоги несуть загрозу життю українських воїнів.

"Останній приклад. Снайпер працює, ми починаємо відпрацьовувати снайпера, шукати цього снайпера. Там треба також написати купу паперів. Ці папери написані, доправлені у вищестоящі органи і ми отримаємо відповідь не на відкриття вогню, наприклад, або роботу в цьому секторі, а ми отримуємо відповідь "а ви сфотографуйте вхідні отвори від кулі снайпера". Так почекайте, ви підіть туди самі, знайдіть ті отвори, підставте голову під кулю снайпера. І це дає відповідь полковник", — підсумовує він.

Раніше очільник МінТОТ Олексій Резніков в ефірі "Право на владу" повідомив, що росіяни готували провокацію із обміном полоненими.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація