Військові біля ДАП зізналися, як бойовики підловили їх на розслабленості під час перемир'я

Військові біля ДАП зізналися, як бойовики підловили їх на розслабленості під час перемир'я

По "Зеніту" раптово почав стріляти танк, який ховався за рештками терміналу летовища.

Під Донецьком зросла активність бойовиків, котрі обстрілюють позиції українських військових із забороненої мінськими домовленостями зброї. У відповідь бійці ЗСУ можуть застосовувати лише кулемети і гранатомети, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Міномети трішки їхні попрацювали, стрілкотня, РПГ. А по сусідах вечором із "Граду" стріляли", - розповів боєць 72-ї бригади "Тихий", який боронить позицію "Зеніт" поблизу ДАП. "Почалося перемир'я 1 квітня. Ми сиділи в їдальні, розслабилися – виїхав танк з терміналу і почав лупашити. Саме по нашій позиції", - пригадує його побратим "Хома".

Штаб АТО заявляє про значне загострення ситуації на фронті

Штаб АТО заявляє про значне загострення ситуації на фронті

Перепочивають військові кілька годин вранці, коли терористи беруть паузу після нічної активності. Бійці в цей час можуть щось зробити по господарству. Суворий побут і обстріли не вганяють військових у депресію. "У мене маленька донька – 9 років. Я просто хочу, щоб вона не ходила під оцей грохот у школу. Хай я краще тут посиджу під грохот, ніж вона отам ходитиме", - пояснив свої мотиви підписати контракт до кінця особливого періоду боєць із псевдо "Дід".

Утім, навіть нетривка тиша – ілюзорна. Її розрізають постріли снайпера, який працює просто з окупованого Донецька. Бійці кажуть, що давно вже не звертають на поодинокі постріли уваги. Значно серйозніша загроза вночі, коли в темряві противник задіює потужну артилерію і міномети для атак на оборонців української землі.

Кореспондент ТСН Євген Назаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація