Військові під Авдіївкою розкрили власний рецепт порятунку від пекельної спеки

Військові під Авдіївкою розкрили власний рецепт порятунку від пекельної спеки

Бійці п'ють воду з медом – кажуть, ефект для організму ліпший, ніж від чистої води.

У полі поблизу Авдіївки діє позиція українських військових під назвою "Баня". Опорний пункт цілком виправдовує це слово – там дуже спекотно, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Для опорника бійці обрали найвищу точку у полі, де тепер змінюються на варті щопівгодини, бо довго витримати при температурі +40 С під палючим сонцем неможливо. Рятуються в затінку, а про службу іронізують, що тутешня засмага може скласти гідну конкуренцію елітним курортам. "Стараємося, щоби рівномірно", - каже військовий із позивним "Чечен".

Воїнам на фронті доводиться боронити землю у нещадну спеку

Воїнам на фронті доводиться боронити землю у нещадну спеку

Гірше за "Чечена" спеку на Донбасі переносить українська земля. Поля навколо позицій геть вигоріли, тому вдень діє неоголошене перемир'я. Бойовики, на подив українських бійців, його дотримуються. "Елементарна куля може спричинити пожежу – і почне горіти поле, потім село і так далі. Вони це розуміють", - каже речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Ще спекотніше в цьому підрозділі лише в одному місці – на кухні. Там порядкують два бійці-кухарі з позивними "Татарин" та "Мєнт". Вони скаржаться, що через спеку важко користуватися головним тутешнім приладдям – піччю на дровах. Доводиться витрачати газ.

Воду на "Бані" бійцям видають із розрахунку 3-4 літри на людину. Бійці роблять спеціальний напІй для такої погоди – вода з медом. "За хвилин 15-20 цього відра немає. Але це ліпше, ніж воду пити – воно не так сушить", - твердить позивний "Мєнт". Проти спеки в нього і побратимів є ще одне знаряддя – душ. Боєць на псевдо "Таможня" не розуміє, як у рідному Києві люди скаржаться на брак гарячої води в крані. У "Бані" вода всюди – лише гаряча. "Хай приїздять, будемо за невелику плату пропускати", - жартує він.

Попри виснажливо спекотну погоду бійці не хочуть, аби йшов дощ. Тоді, кажуть, усе навколо швидко розмокне і позиція перетвориться на суцільне болоту. Тому мріють просто про хмари, котрі сховають пекуче сонце і зроблять перебування на передовій АТО трохи більш комфортним.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація