Військові показали наслідки обстрілу Водяного

Військові показали наслідки обстрілу Водяного

Бійці кажуть, що такого обстрілу не було вже довгі роки

Східний фронт. Початок Чемпіонату світу з футболу бойовики відзначили залпами із важких гаубиць та мінометів. Били так довго й прицільно, що навіть старожили передової, бувалі воїни, пригадали 2014 рік. Після влучань ворожих артилерійських снарядів Водяне на Приазов'ї горіло не одну годину, йдеться в ТСН.16.45.

Чотири самохідних ворожих гаубиці одночасно накрили Водяне і околиці важким калібром.

«Чемпіонат почався із їхньої перемоги і вирішили відсвяткувати САУ 122 міліметра приблизно з сьомої-восьмої вечора залпом по наших сусідах і по нас», - каже військовий.

На голови солдатів посипались кілограми вбивчого заліза, лишаючи по собі вирви і дірки в дерев’яних перекриттях. Військові кажуть, що таких ударів не було з 2015 року.

Вогонь ворожих гаубиць коригував безпілотник. Як його не намагались збити наші солдати, поцілити у дрона не змогли. Снаряди бойовиків лягли дуже близько і щільно. А на усій приморській ділянці поранення отримали четверо солдатів.

"Хочуть нас цим залякати": бойовики обстріляли Водяне із важких гаубиць та мінометів

"Хочуть нас цим залякати": бойовики обстріляли Водяне із важких гаубиць та мінометів

Після розстрілу наших шанців ворог переніс вогонь на село, підпалюючи суху траву і добиваючи вцілілі будинки з мінометів і БМП. Дядько Генадій - один з небагатьох місцевих, хто лишився на лінії вогню і на собі відчув дотик «русского міра». Вже коли сховався у підвалі, побачив кров. Осколок зачепив шкіру, але не застряг у тілі. Військові медики надали першу допомогу - від евакуації пенсіонер відмовився.

"Шкода все залишати. Це все зроблено моїми руками», - каже чоловік.

Дядько Генадій удруге народився у сорочці. Півроку тому у його двір прилетіла мінометна міна. Вивалила півстіни, але ні його, ні дружину не зачепило. Вони випробовують долю, і вона поки до них прихильна. І попри обстріли, чоловік їхати звідси не хоче. Єдине, що каже пенсіонер, затятий колись уболівальник,з деяких часів футбол він більше не любить.

Повʼязані теми:

Наступна публікація