Військові розповіли цікаві подробиці 3-годинного бою за Мар'їнку

Військові розповіли цікаві подробиці 3-годинного бою за Мар'їнку

Військові розповіли цікаві подробиці 3-годинного бою за Мар'їнку

Військові розповіли про бій за Мар'їнку

Ворог використав нову тактику, штурмуючи українські позиції.

Висота над Мар'їнкою, яку військові називають "крокодилом", вночі заговорила кулеметами та мінометами. Звідти ворог вів вогонь по позиціях наших військових, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бій тривав майже три години. Противник задіяв гранатомети, великокаліберні кулемети, заборонені мінськими угодами міномети.

"Вчора у нас був туман, видимість погана. Вони спочатку стріляли по бойовим позиціям, а потім почали переносити вогонь на місто, навмання, по житлових кварталах", - розповів комбат 14-ї бригади Михайло Прокопів.

Ворог підійшов на відстань 60 метрів від українських позицій. Однак військові відкинули нападників назад. Бойовики були вимушені просити про перемир'я. "На виході з окопа прилетів ВОГ, поряд зі мною розірвався. Ну, трошки контузило, але все номально", - зізнався командир відділення 14-ї бригади з позивним "Мєлкій".

Військові загалом відзначають, що агресивність незаконних підрозділів зросла після надходження поповнення. І непростого. "Заїхали люди, які не перший рік тримають у руках зброю. І сам вогонь, і позиціонування… Додуматися ось так вигнати зенітку на терикон і під її прикриттям атакувати – такого раніше не було. Заїхали специ", - впевнені українські солдати.

Нагадаємо, ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Терористи обстріляли пункт пропуску під Мар’їнкою

Терористи обстріляли пункт пропуску під Мар’їнкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація