Військові знищили укріпрайон окупантів на передовій неподалік Авдіївки

Військові знищили укріпрайон окупантів на передовій неподалік Авдіївки

Фото: УНІАН

Бійців привітав із успіхом особисто командувач ООС.

Відносно спокійно було напередодні на південних ділянках проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі. У напрямку Новоазовська вранці не зафіксовано жодного пострілу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У залишках лісосмуги махають лопатами окупанти. "Противник займається фортифікацією, тобто відновлює свої окопи. Прикривати їх вийшли два снайпери! Я чітко бачив людей, які зайняли позиції і ціляться в наш бік", - розповів військовослужбовець ЗСУ із позивним “Бекас“. Користуючись тим, що навколо Широкиного встановилась тиша, українські армійці принесли з нейтральної смуги величезний уламок ворожої керованої ракети, котра вибухнула за кілька годин до того. "Це ПТУР називається – противотанкова керована ракета. От таке щастя прилетіло до нас", - показують бійці.

Загострення на фронті: бойовики активно застосовують протитанкові ракетні комплекси

Загострення на фронті: бойовики активно застосовують протитанкові ракетні комплекси

Військові зізнаються, що миті затишшя для них незвичні – частіше ворог таки дошкуляє своїми спонтанними атаками. "Це було посеред білого дня, навіть незважаючи на те, що приїжджають представники ОБСЄ, вони цього не побоялися і здійснили обстріл зі ствольної артилерії", - каже командир підрозділу на прізвисько “Серж“. Що ситуація на фронті упродовж останнього тижня загострилася – не приховує й командувач Об’єднаними силами Сергій Наєв. "Ворог дуже активно розпочав застосування протитанкових ракетних комплексів, в подальшому перейшов до масованого застосування мінометів. Два дні тому застосував корегований снаряд “Краснопіль”, який виробляється лише в Російській Федерації", - розповів генерал.

Ті ворожі обстріли з важкої й високоточної зброї сталися не через сверблячку в руках місцевих бойовиків – Наєв каже про те, що позиції окупаційних сил зайняли російські курсанти-артилеристи, ймовірно з Санкт-Петербурга. Однак чужинці не лише себе показують, але й майстерність українських вояків бачать, адже військові не лишають без відповіді нахабні дії противника. "Вони просто знахабніли, тому нам довелося провести цю операцію, котра дала їм відсіч – заспокойтеся, не чіпайте наших побратимів", - прокоментував одну з успішних контратак на околицях Авдіївки військовослужбовець ЗСУ з позивним “Нідзад“. Наслідком відповіді оборонців України стало повне припинення вогневої активності ворога – ще довго вибухав й детонував цілий укріпрайон окупантів.

За потрібні та прицільні постріли військовим подякував особисто генерал Наєв. "Дякую Вам, за сумлінне служіння українському народові! За вміле володіння українською зброєю! Ваші влучні постріли зберегли життя багатьом військовим побратимам, які пліч-о-пліч, в окопах першої лінії, стримують російського агресора", - сказав він. Стримувати агресора на далеких відстанях профільні підрозділи щодня тренуються на полігоні та готові блискавично розгорнутися в зоні ООС за потреби.

Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Повʼязані теми:

Наступна публікація