Військовий з Волині вимагає від Міноборони півмільйона за фальшування контракту

Військовий з Волині вимагає від Міноборони півмільйона за фальшування контракту

Чоловік виграв у судах і довів, що на документі немає його підпису.

Боєць із Волині Олександр Ковальчук судиться з Міноборони після того, як отримав контракт на три роки, якого не підписував. До цього він півроку добровольцем прослужив в АТО, зазнав поранення й отримав статус інваліда, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Осколки в нозі Ковальчук носить уже більше двох років. Він не кульгає, але й витягти метал лікарі поки що не можуть. "Як був я в госпіталі, повідомили мене з частини телефонним дзвінком, що знайшовся контракт, підписаний мною, про який я був дуже здивований чути, якого я в очі не бачив, а сказали, що є мій підпис", - розповів чоловік. Він не впізнав свого підпису і пішов до суду.

Поранений АТОвець два роки доводив, що не підписував трирічний контракт із ЗСУ

Поранений АТОвець два роки доводив, що не підписував трирічний контракт із ЗСУ

У Волинському окружному адмінсуді адвокату бійця вдалося довести, що контракт – підробка. На документі не збігалися дати, а підпис експерти визнали неавтентичним. "Надійшла відповідь із львівського інституту судових експертиз, що підпис зроблений технічними засобами, тобто був підроблений не кульковою ручкою чи іншою гелевою, а технічними засобами, на кшталт сканерів", - пояснив юрист Юрій Тертичний.

Контракт визнали недійсним, але Міноборони з цим не погодилося. Однак Львівський апеляційний адмінсуд теж пристав на доводи бійця – скаргу міністерства залишили без задоволення. Представник військового відомства Юрій Попович, який був на суді, коментувати ситуацію відмовився, а журналістів скерував до західного регіонального медіа-центру. Однак і там не захотіли пояснювати, звідкіля взявся сфальшований контракт.

Тим часом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо службового підроблення. Щоби дізнатись, як триває розслідування, ТСН надіслала туди інформаційний запит, однак відповіді не отримала. "За весь цей період я вже міг отримувати пенсію по військовій групі і мав отримати виплату за поранення, а так мені цей контракт зв'язав мені руки. Це і не служба, і на роботу не влаштуватися", - каже Ковальчук. Довівши, що нічого не підписував, він готується подати ще один позов до суду – щоби Міноборони відшкодувало йому моральні збитки. Їх боєць оцінив у 500 тисяч гривень.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Наступна публікація