Вогонь сягав до 30 метрів заввишки: бойовики підпалили українські позиції у Донецькій області

Вогонь сягав до 30 метрів заввишки: бойовики підпалили українські позиції у Донецькій області

Аж раптом зненацька вітер змінив напрямок і гасити вогонь довелося вже російським найманцям.

Поки горіли ліси на Луганщині, поблизу Новолуганського в Донецькій області бойовики також здійснили спробу запалити позиції українських армійців. Спочатку їм це вдалось: зайнялися українські позиції уздовж майже всієї лінії фронту. Аж раптом зненацька вітер змінив напрямок і гасити вогонь довелося вже російським найманцям.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Армійці, які стоять на позиціях в сусідній Донеччині, з пересторогою дивилися на масштабні пожежі в Луганській області, але недовго. Наступного дня, як спалахнула Луганщина, запалали ліси і в Донецькій області. З тактикою ворожого підпалу стикнулися армійці з 24-ї механізованої бригади поблизу Новолуганського.

"Усе було тихо, з‘явився вогонь. Усе в диму і дуже швидко підійшов до нас", - каже військовослужбовець 24-ї механізованої бригади "Шторм".

Гасили пожежу чим могли, кажуть бійці. Коли вогонь підібрався ближче, порятунок був лише в окопі.

"Усе в диму, усе у вогні, важко дихати. Але спасало те, що були протигази. Викручувалися як могли, брали рушники мочили, дихали через них", - додає "Шторм.

Як розповідають армійці, вогонь тієї ночі сягав до 30 метрів заввишки.

"Що могли, те спасли, а в більшості все вигоріло. Тут вже нема нічого", - каже військовослужбовець 24-ї механізованої бригади "Сенсей".

В армійських окопах та бліндажах від великого вогню рятувалися не лише солдати, а й брати менші.

У Донецькій області зайнялися позиції наших захисників

У Донецькій області зайнялися позиції наших захисників

Щоправда, навіть від найгіршої біди є свій позитив, розповідає "Сенсей". Бойовики спалили все навколо і покращили таким чином проглядання вглиб лісосмуг, максимально полегшив роботу спостережників.

Армійці побоюються, що наступна провокація бойовиків може бути підступнішою.

На цій ділянці фронту вогонь не завдав великої шкоди лише тому, що поблизу Новолуганського набагато менше лісу. Але посушлива погода все ще не спадає і небезпека нових займань залишається великою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація