"Весь ланцюжок добре відомий". Волкер розповів про докази присутності росіян на Донбасі

"Весь ланцюжок добре відомий". Волкер розповів про докази присутності росіян на Донбасі

Фото: УНІАН

Сполучені Штати ретельно вивчили це питання.

Представник Держдепу США у справах України Курт Волкер розповів, які докази мають США щодо присутності російських регулярних військ на Донбассі. Про це він сказав в інтерв'ю Ехо Москви, відповідаючи на запитання, яку інформацію мають США стосовно розташування військових частин на Сході України.

"Що б я не сказав, мені відразу заперечить хтось, кому не подобаються ті чи інші цифри, але дозвольте мені зазначити, що ми дуже ретельно вивчили це питання. У нас є дуже добра інформація про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їх фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", - заявив Волкер.

Він додав, що США бувало діяли таким самим чином під час своїх військових операцій, проте більшу частину сил складають контрактники, фінансування яких здійснює саме РФ.

"Я буду дуже відвертим: США діяли таким же чином в інших місцях, де ми використовували підрядників як доповнення до військових операцій США, і в цьому випадку склалася така ж ситуація. Здійснюється безпосереднє російське командування і управління через ланцюжок командування, що включає регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, у серпні начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявив, що в окупованому Росією Донбасі зосереджено близько 32 тисяч військових-окупантів, які входять до складу першого та другого армійських корпусів. Також є понад 700 танків, гармати, артилерійські системи.

Курт Волкер заявив, що удар по Сирії не має відгукнутися на Донбасі

Курт Волкер заявив, що удар по Сирії не має відгукнутися на Донбасі

Повʼязані теми:

Наступна публікація