Ворог стягнув до Комінтернового САУ, танки, БТР і нових бойовиків

Ворог стягнув до Комінтернового САУ, танки, БТР і нових бойовиків

Бойовики посилюються на підступах до Маріуполя / Фото: Reuters

Українські військові кажуть, що може бути як спроба наступу на Маріуполь, так і чергова провокація.

Значно загострилася ситуація на маріупольському напрямку АТО. Бойовики ведуть вогонь не лише по українських військових, а й по мирному населенню, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під Мар'їнкою ворожі снайпери обстріляли бригаду, яка ремонтувала газопровід. Люди встигли сховатися, а от техніку зруйновано.

Свіжі вирви у людський зріст свідчать про повернення на позиції бойовиків важкої артилерії та крупнокаліберних мінометів. Спостерігачі ОБСЄ на місце подій не приїхали через небезпеку. Сліди від обстрілу фотографували та вимірювали для них військові з місії, що наглядає за за дотриманням тиші на лінії фронту.

Підступи до Маріуполя ворог уже давно не накривав так інтенсивно. За останню добу випущено понад сотню снарядів. Гарячих точок нині п'ять. Найінтенсивніші обстріли в районі Гнутового та Гранітного. З окупованого Комінтернового бойовики використали САУ "Гвоздика", яка мала бути давно відведена в тил. Натомість техніка стоїть у житлових кварталах. Будь-яка відповідь з боку українців – розцінюватиметься як обстріл мирного населення.

"У Комінтерново підтягнули чотири танки, БТР, живу силу. У нас бійці навіть думали, що по нас луплять уже гаубиці. Тому що вибухи були такі сильні", - розповів військовослужбовець із позивним "Рафа".

Нині ворог зосереджує озброєння як в Комінтерновому, так і у прилеглих Саханці та Октябрі. Усе це за 10-20 кілометрів від Маріуполя.

"Помічені самохідні артилерійські установки, системи залпового вогню "Град", гаубиці, ствольна артилерія ДМ-30", - розповів прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер.

Пояснити поведінку противника важко. З одного боку схоже на провокації, з іншого – тяжке озброєння знову на порозі і кількість обстрілів зростає. Українці в повній бойовій готовності. На всяк випадок.

Як повідомлялося, наприкінці березня бойовики спробували атакувати позиції українських військових біля Мар'їнки, але були розбиті. Вони запросили перемир'я та вивезли з поля бою дві вантажівки з пораненими і вбитими. 

Наступної доби ворог помстився за свою поразку. Один із снарядів влучив у боєкомплект наших воїнів. Унаслідок потужного вибуху один солдат загинув і шестеро отримали поранення.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

На Маріупольському напрямку все частіше бойовики відкривають вогонь

На Маріупольському напрямку все частіше бойовики відкривають вогонь

Повʼязані теми:

Наступна публікація