Ворожа артилерія під Гнутовим і вогонь із ракетних комплексів поблизу Новозванівки. Дайджест АТО

Ворожа артилерія під Гнутовим і вогонь із ракетних комплексів поблизу Новозванівки. Дайджест АТО

Ілюстрація / Фото: Reuters

Під ворожим вогнем з гранатометів та стрілецької зброї опинились опорні пункти сил АТО, які розташовані поблизу Широкиного та Водяного.

Бойовики продовжують обстріли сил ЗСУ: двічі упродовж 22 травня бойовики застосовували й важке артилерійське озброєння. Всього, з початку доби, незаконні збройні формування 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України.

Про це прес-центр штабу АТО інформує у Facebook.

Приморський напрямок. Понад половина фактів застосування противником зброї проти українських захисників зафіксована саме на цій ділянці лінії зіткнення. Зокрема, в першій половині дня бойовики здійснили потужний артилерійський обстріл українських укріплень неподалік Гнутового зі ствольної артилерії калібру 122 мм та 120-мм мінометів. По українських позиціях в районі Новотроїцького та Красногорівки ворог бив з мінометів калібру 82 мм. Окрім того, біля Новотроїцького, а також біля Мар'їнки незаконні збройні формування обстрілювали українських воїнів з озброєння БМП. Під ворожим вогнем з гранатометів та стрілецької зброї опинились опорні пункти сил АТО, які розташовані поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя та Богданівки.

Донецький напрямок. Важке артилерійське озброєння калібру 122 мм на цьому напрямку противник ще на початку доби застосовував проти бійців ЗС України, котрі тримають оборону поблизу Луганського, що на Світлодарській дузі. Українські опорні пункти у південному передмісті Авдіївки та біля Верхньоторецького бойовики декілька разів обстрілювали з 82-мм мінометів, гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Західніше під ворожим вогнем зі стрілецької зброї опинились укріплення сил АТО в районі Пісків.

Луганський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування бойовики російсько-терористичних військ 4 разі порушували режим припинення вогню. З протитанкових ракетних комплексів бандити вели вогонь по наших позиціях поблизу Новозванівки та Троїцького. Біля Новотошківського застосовували автоматичні станкові гранатомети. А в районі Валуйського українських воїнів обстрілював ворожий снайпер.

З початку доби одного військовослужбовця ЗС України було поранено.

Нагадаємо, що на Донбасі зростає кількість бойовиків, які у разі загострення обстановки мають наміри звільнитись зі служби або уникнути відправки на передові позиції.

Про це повідомили у ГУ розвідки Міністерства оборони України.

Донецьку фільтрувальну станцію обстріляли бойовики

Донецьку фільтрувальну станцію обстріляли бойовики

Повʼязані теми:

Наступна публікація