Вперше за час війни лідер іноземної держави відвідав Донбас

Вперше за час війни лідер іноземної держави відвідав Донбас

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Президент Естонії Керсті Кальюлайд першою відвідала зону бойових дій на Сході України.

Сьогодні, 24 травня, на Донбас в зону бойових дій вперше прибув лідер іноземної держави. Ним стала президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Про це повідомляє прес-служба операції Об’єднаних сил.

Під час візиту вона провела зустріч з командувачем ООС Сергієм Наєвим. У рамках візиту президент Естонії також планує зустрітися з представниками гуманітарних організацій та місцевими жителями.

"Командувач Об’єднаних сил та пані президент обговорювали актуальні питання українсько-естонського співробітництва у військовій сфері. Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Керсті Кальюлайд про поточну ситуацію в Донецькій та Луганській областях, шляхи реалізації гуманітарних заходів задля убезпечення життя мирних громадян та покращення соціальної сфери. Він також зазначив, що російсько-терористичні війська регулярно обстрілюють мирні населені пункти, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Керсті Кальюлайд висловила підтримку українським військовим у їхній боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни.

За минулу добу, 23 травня, бойовики на Донбасі 38 разів обстрілювали українські позиції. Двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

Двоє українських бійців зазнали поранень на Східному фронті

Двоє українських бійців зазнали поранень на Східному фронті

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація