Втеча Плотницького викликала паніку серед керівництва "ЛНР" - ІС

Втеча Плотницького викликала паніку серед керівництва "ЛНР" - ІС

Фото: Reuters

Можливе об'єднання з "ДНР" викликає занепокоєння "керівної верхівки" "ЛНР".

Втеча в Росію ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького викликала паніку серед кервіництва псевдореспубліки, пише у Facebook координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, розбірки між Ігорем Корнетом та Ігорем Плотницьким, що закінчилися втечею до Росії останнього, викликали занепокоєння серед керівництва "ЛНР". Все більше поширюється інформація про можливе об'єднання "ЛНР" та "ДНР" в одне утворення з адміністративним центром у Донецьку. Тим більш, останнім часом ватажок "ДНР" Захарченко все частіше висловлювався у Москві про нездатність Плотницького ефективно управляти довіреною йому територією.

Все це викликає серйозні побоювання щодо кадрових чисток, якими може супроводжуватися процес об’єднання. У зв’язку з чим деякі "представники влади" "ЛНР" висловлюють намір виїзду до Росії або навіть до неокупованої території України.

За словами Тимчука, не слід виключати також і збройне протистояння з представниками "ДНР" за владу.

Нагадаємо, з 21 листопада у Луганську почалося протистояння між ватажком "ЛНР" Плотницьким та "головою МЗС" "ЛНР" Корнетом. Центр міста заполонили "зелені чоловічки" у балаклавах, без розпізнавальних знаків, однак зі зброєю та БТРом, які перекрили дороги та адмінбудівлі. Пізніше до міста почали підтягуватися колони військової техніки з БТРами, зенітками та УРАЛами.

Згодом у Луганську штурмом взяли "генпрокуратуру ЛНР" та заарештували низку чиновників. А ось вже 23 листопада повідомили про втечу Плотницького з міста разом з найближчим оточенням.

А тим часом у зоні АТО на Донбасі почалися запеклі бої на Світлодарській дузі поблизу окупованого Жолобка на Луганщині. Бій тривав вісім годин. Загинуло п’ять українських військових, ще чотири - отримали поранення.

Плотницький може повернутися до Луганська – Діхтяренко

Плотницький може повернутися до Луганська – Діхтяренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація