Втрати на Донбасі: бійці скаржаться на заборону стріляти у відповідь

Втрати на Донбасі: бійці скаржаться на заборону стріляти у відповідь

Фото: УНІАН

Українські військові стверджують, що їм забороняють відкривати вогонь у відповідь.

Двоє українських військових загинули на Донбасі в ніч проти 30 жовтня під час обстрілу в районі Водяного.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рідним жертв уже повідомили про втрати. Одним із загиблих виявився 30-річний старший сержант Михайло Старостін, другий - сержант Володимир Бондарюк, йому було 27 років. 

Окупанти вночі прицільно обстріляли позиції української армії з гранатометів. Іще двоє бійців - зазнали поранень напередодні ввечері на різних ділянках фронту. В одного поцілили зі стрілецької зброї, інший - постраждав від осколків гранати, скинутої ворожим безпілотником. Українські воїни відповіли вогнем. 

Командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко виступив із заявою. І за його оцінкою, сьогоднішній обстріл доводить - російські збройні формування миру не прагнуть і спрямовано йдуть на зрив домовленостей про припинення вогню.

Утрати на фронті українські бійці сприймають особливо гостро. Кажуть, одне діло - загинути в бою. І геть інше, коли для бойовиків вони стають просто живими мішенями. 

Після інформації про те, що за останню добу на фронті двоє загиблих і двоє поранених, побратими загиблих роздратовані. Кажуть, щоночі бойовики чи не по всіх ділянках ведуть вогонь, щовечора їхні беспілотники літають в небі, а вони за цим можуть лише спостерігати. Бо вогонь у відповідь штаб операції об'єднаних сил не дозволяє. 

Позиції бойовики нині не лише облаштовують ті що вже є, а й будують нові, кажуть бійці. При цьому не ховаються і навіть не вдягають бронежилети. Бо знають, в них українські військові не стрілятимуть. Ігор свій автомат за призначенням не застосовував вже три місяці. І цьому факту не радіє.

"Ми несемо втрати, а у відповідь заборонено стріляти... шкода побратимів", - каже боєць.

Тим часом, штаб операції Об'єднаних сил звітує щодня лише про кілька обстрілів. І ці дані не завжди сходяться з інформацією від ОБСЄ. Там за останній тиждень чи не щодня фіксували до двох десятків обстрілів.

Як повідомлялося, сім'ям загиблих під час війни на Донбасі добровольців виплачуватимуть допомогу.

Під час обстрілів ворожих бойовиків загинули двоє українських військових

Під час обстрілів ворожих бойовиків загинули двоє українських військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація