"Вже знають, куди бити": на Світлодарській дузі військові змушені змінювати свої позиції

"Вже знають, куди бити": на Світлодарській дузі військові змушені змінювати свої позиції

Фото: Facebook/Повернись живим

Ворог гатить по бійницях із протитанкових рушниць.

На Світлодарській дузі падають ворожі міни і працюють БМП бойовиків, але здебільшого в темну пору, щоб не потрапити в очі спостерігачів ОБСЄ. Військові ж поліпшують свої укріплення, аби вберегтися при наступній атаці противника, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вкриті кіптявою від буржуйки, у мазолях від кирки й у порохових газах від зброї – такими нині є руки солдатів на передовій. "Вкопуватися важко, і місцевість – все зливається, степ. Помітити важко, якщо опорник виріс", - зізнається один із бійців. Хлопчина на позивний "Тернопіль" в армії служить із 2012 року, пройшов усю війну. "Маю надію, що ми колись назад та й повернемось. Був там у Дебальцевому в 15 роц,і тепер он неподалік – не проти повернутися, глянути, що там робиться", - каже український воїн.

На Світлодарській дузі падають ворожі міни і працюють БМП бойовиків

На Світлодарській дузі падають ворожі міни і працюють БМП бойовиків

Бійці кажуть, що з протилежного боку не дотримуються правил і етикету честі – під час перемир’я добре чути, в як гуде двигун бронетехніки, а потім лунають постріли. В останню ніч по українських військових стріляли з БМП, а напередодні були міни. Тепер ще з’явився стрілець, який цілить по бійничках із протитанкової рушниці. "Вже знають, куди бити. Ми змінюємо позиції", - каже військовослужбовець "Жора".

По всій ділянці почастішали обстріли, все частіше в небі з’являються ворожі дрони, а в полях диверсійні групи намагаються підійти ближче до укріплень ЗСУ. Військові кажуть, що тилові відчуття про те, що війна на Донбасі пішла на спад – хибні. "Треба комусь тут бути, захищати Батьківщину", - каже "Жора".

Кореспондент ТСН Руслан Ярмолюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація