"Я виходив разом з тими людьми". Начальник Генштабу Хомчак розказав про Іловайськ

"Я виходив разом з тими людьми". Начальник Генштабу Хомчак розказав про Іловайськ

За його словами, він також міг загинути під час виходу з Іловайського котла.

Міністр оборони Степан Полторак офіційно представив командуванню Збройних сил України Руслана Хомчака. За його словами, він міг загинути під час виходу з Іловайського котла у серпні 2014 року. Про очікування офіцерів від нового командування і які завдання поставив перед собою новий начальник Генштабу, у ТСН.19:30.

В урочистій залі Міністерства оборони наказ про призначення нового начальника зачитав міністр оборони Степан Полторак. Хомчак отримав генеральські погони ще за часів Януковича. Відомим став після невдалої операції в Іловайську. Там офіційно було 336 загиблих, понад 400 поранених, 300 людей в полоні. 

У Міноборони представили нового очільника Генштабу

У Міноборони представили нового очільника Генштабу

Генерал свої дії в Іловайській операції не коментує. Каже, що все розповів слідчим. Слідство триває, а йому за свої дії там несоромно. "Я шкодую про одне, що під час виходу з Іловайська загинуло стільки людей. Я теж мав можливість загинути. Що б про мене чорне не говорили, я виходив разом з тими людьми. І я залишився живим",- сказав Руслан Хомчак.

За його словами, найперше завдання на посаді - збереження життя особового складу. "Воно повинно лежати в основі всіх рішень", - наголосив він.

Представлення нового очільника Генштабу тривало 15 хвилин. Міністр оборони Степан Полторак каже, що заяви про можливий референдум і мирні перемовини з Росією – політичні. "Ми маємо вести перемовини з Росією, але після того, як вони повернуть нам Крим, Донецьк, Луганськ і принесуть вибачення за десять тисяч загиблих людей. Тоді можна домовлятися", - сказав він.

У соціальних мережах призначення Руслана Хомчака викликало обурення. Проте Полторак переконує, що нормально: "Я не знаю жодного призначення, де були б однозначні підходи".

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація