Арестович розповів, коли кияни, які покинули столицю через війну, зможуть повернутися додому

Арестович розповів, коли кияни, які покинули столицю через війну, зможуть повернутися додому

Фото: УНІАН

Активна фаза, як каже Арестович, за кілька тижнів має завершуватися.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович дав свій прогноз щодо закінчення війни в Україні і повідомив, коли українці можуть повертатися до своїх домівок, які були вимушені покинути через варварський напад Росії.

Про це Арестович  розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, активна фаза війни має закінчитися за 2-3 тижні. Він каже, що хороші результати спостерігаються під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом – там вже активна фаза майже завершена. Після чого, за його словами, додому зможуть повернутися й кияни. Навіть у випадку, якщо ворог сконцентрує сили на повторному наступі на Київ, їхня поразка неминуча, вважає Арестович.

"Ну просто на тиждень це, або на 10 днів ще віддалиться. Кінець тут один, вони стратегічно програли, програють і оперативно. Тому я думаю, що середина квітня, кінець квітня кияни, які поїхали зможуть повертатися додому", – сказав він.

На думку Арестовича, існує два варіанти закінчення війни: мирна угода та відвід військ РФ, або позиційна війна, в якій вони точково утримуватимуть певні райони. Проте, у разі другого варіанта, на ворогів чекає катастрофа.

Їхні координати, як пояснив Арестович, буде відомо й ЗСУ буде бити по групових цілях, а ще розквітне природа і для наших партизан та сил спецоперацій це зіграє на руку.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація