Юшка з осколками і перебіжки під кулями снайпера: ТСН побачила побут військових у промзоні Авдіївки

Оборонці української землі впевнено виконують свою роботу на передових позиціях.

Українські військові продовжують тримати оборону промислової зони біля Авдіївки, попри активність бойовиків. Допомагають у цьому навіть цивільні знання тих, хто нині служить в армії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Контрактник з 72-ї бригади на позивний "Гоблін" до війни тримав в руках лише будівельні матеріали. Він будував у Києві та за кордоном – нині, застосовує знання на промці. Каже, життя бійця залежить напряму від того, як збудоване укріплення – не так поставиш якусь деталь, і від неї не буде жодної користі. "Такий ящик витримує обстріли. Якщо влучить сюди куля 7,62 – то не пройде", - каже військовослужбовець.

ВідеоНа передовій поранено п'ятьох бійців ЗСУ

"Гоблін" стоїть на позиції, де не бувають спостерігачі ОБСЄ, а відстань між ворогуючими сторонами складає лише 70 метрів. "Та ми вже звикли до цього, воно нам звично", - твердить він. Бійці наловчилися швидко перебігати ту ділянку дороги, яка прострілюється снайпером бойовиків. Сама ж "промка" перетворилася на величезний лабіринт мінних полів і вогневих точок двох сторін. Неушкодженим тут можна пройти лише в супроводі тих, хто знає місцевість.

Провідник журналістів на "промці" – боєць на прізвисько "Каліна". Він принагідно розповідає про останній бій, коли з настанням сутінок по українських позиціях почали стріляти з кулеметів і поранили його побратима. "Ми відсічі не давали – перемир'я, неможна", - каже він. Окрім снайперів і кулеметників, по об'єктах ЗСУ з непідконтрольної території б'є танк. Днями він прицільно, прямою наводкою влучив прямісінько в ціль – щастя, що саме в ту мить там нікого з військових не було.

З'явились фотографії зруйнованої Авдіївки після обстрілу

Війна війною а обід за розкладом. Вахта кухаря Леоніда Шестакова дуже рідко буває спокійною – бувало, після бою разом з макаронами із його кастрюлі побратими виловлювали ворожі осколки чи рикошетні кулі. "Що сьогодні на обід? Обов'язково має бути юшечка. Припустимо, на обід юшечка, а на вечір вже кашу якусь можна зварити", - розповідає кухар. Відколи Шестаков став куховарити для роти бійців, зізнається, почав розуміти жінок – на кухні часом важче, ніж в окопі. "Я таке говорив: що ти там такого зробила? Ні, я їх зараз дуже сильно розумію. Те зробив, те, але все одно втомлюється людина. Дуже сильно жінок розумію і всім передаю привіт", - каже військовослужбовець 72-ї бригади.

Кореспондент ТСН Дмитро Мороз

Залиште свій коментар

Наступна публікація