З екскомандувача Чорноморського флоту РФ стягнуть трильйон компенсації за анексію Криму

З екскомандувача Чорноморського флоту РФ стягнуть трильйон компенсації за анексію Криму

З екскомандувача Чорноморським флотом РФ стягнуть трильйон компенсації за анексію Криму. / Фото: Офіс генерального прокурора

​Ухвалено вирок екскомандувачу Чорноморським флотом РФ, який забезпечив військову окупацію АР Крим.

Віце-адмірала, екскомандувача Чорноморського флоту РФ, який керував військовими підрозділами під час вторгнення на територію АР Крим засуджено до 15 років позбавлення волі.   

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Командувача військово-морських сил РФ визнано винним у вчиненні ряду злочинів проти основ нацбезпеки України. Віце-адмірал своїми діями забезпечив військову окупацію території півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків. Порушено територіальну цілісність України та втрачено державну власність на суму понад 1 080 352 000 000 грн.

Судом також задоволено цивільний позов прокурора та зобов’язано стягнути із засудженого на користь України понад трильйон гривень завданих збитків.

Прокурори довели, що командувач ЧФ РФ від 20 лютого по 21 березня 2014 року спільно з представниками влади та збройними формуваннями Росії спланували та організували розосередження на об’єктах військових підрозділів російської армії. Вони безпосередньо здійснили вторгнення на територію Криму. Також засуджений блокував підрозділами російського Чорноморського флоту військові частини ЗСУ, ДПС, внутрішні війська МВС України.

Під час судового розгляду також доведено, що засуджений схиляв українських військовослужбовців-громадян України до вчинення державної зради. Умовляв та підкуповував їх обіцянками подальшого проходження служби на нових кораблях ЧФ РФ.

Нагадаємо, в Криму показали, як окупанти готуються до контрнаступу ЗСУ.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація