З кавказьким акцентом: одночасно з воєнним станом в Україні на фронті біля Авдіївки з’явилися чужинці

З кавказьким акцентом: одночасно з воєнним станом в Україні на фронті біля Авдіївки з’явилися чужинці

Фото: Фото: Сергей Лойко

Військові кажуть, що ворог почав працювати значно професійніше.

У промисловій зоні біля Авдіївки розташовані одні з найгарячіших позицій військових на всій лінії фронту. Звідти можна бачити і контролювати Ясинуватську розв'язку, саме місто, і прямий шлях до окупованого Донецька, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бойовики перебувають менш, ніж за сотню метрів, їх добре видно та навіть чутно – за акцентом військові припускають, що проти них уже два тижні воюють вихідці з Кавказу. Ротацію помітно не лише за вимовою. "Поведінка в них змінилася різко. То вони могли так трохи постріляти, а тепер почали насипати конкретніше", - каже військовослужбовець ЗСУ Богдан. Усе різко змінилось із запровадженням воєнного стану, бо раніше бойовики стріляли переважно вночі, а нині можуть ударити цілодобово. "Почали більш щільним вогнем – кулемет, автомат", - каже Богдан. "Уже тиждень не припиняється", - додає його побратим Володимир.

Додалося в бойовиків й арсеналу, з якого безперервно гатять у бік українських позицій. "Крупнокаліберні кулемети, РПГ, СПГ, міни прилітають", - перераховує Володимир. На відверті й зухвалі провокації наші військові, аби вгамувати окупантів, відповідають без вагань, але переважно з кулеметів. Спрацьовує таке заспокійливе бездоганно: над авдіївською промкою миттєво починає панувати, хоч і не надовго, така бажана тиша.

Кореспондент ТСН Юлія Таркановська

Розтрощена авдіївська "промка" не дає спокою бойовикам

Розтрощена авдіївська "промка" не дає спокою бойовикам

Повʼязані теми:

Наступна публікація