За час російської агресії на Донбасі від мін загинуло понад 260 осіб

За час російської агресії на Донбасі від мін загинуло понад 260 осіб

Фото: УНІАН

Серед загиблих 27 дітей.

На Донбасі від початку бойових дій від мін загинуло 269 осіб, серед яких 27 дітей. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров, передає Укрінформ.

“Із початку збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей унаслідок підриву на мінах і вибухонебезпечних залишків війни постраждали 833 цивільні особи", - каже він. Зокрема, 564 дорослих і 98 дітей отримали поранення. На мінах постраждало 1032 військових Збройних сил, з них 228 осіб загинули.

За словами Комісарова, територія України, яка вважається забрудненою вибухонебезпечними предметами, становить приблизно 16 тис. кв. км.

Як повідомлялося раніше, окупанти на Донбасі встановлюють мінно-вибухові загородження на передовій. Ці злочинні дії загрожують життю місцевих жителів. Крім того, помічник генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер заявила, що окупована проросійськими бойовиками територія Донбасу є одним з найбільш замінованих регіонів у світі.

В запеклому бою на Луганщині загинули двоє українських захисників

В запеклому бою на Луганщині загинули двоє українських захисників

Повʼязані теми:

Наступна публікація