За добу окупанти обстріляли 17 населених пунктів у Донецькій області: є загиблі та поранені мирні жителі

Дата публікації
Перегляди
2868
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
За добу окупанти обстріляли 17 населених пунктів у Донецькій області: є загиблі та поранені мирні жителі

Фото: Національна поліція України

За добу російські окупанти обстріляли Донеччину авіацією, "Ураганами" і ракетами "повітря-земля".

Під ударом опинилися 17 населених пунктів, є загиблі та поранені мирні жителі. Руйнувань зазнали 35 цивільних об’єктів - житлові будинки, коксохімічний і вогнетривкий заводи, приміщення ТЕС, тролейбусний парк.

Про це повідомляє МВС України.

Зазначається, що російські війська били по населених пунктах – Слов'янськ, Бахмут, Авдіївка, Залізне, Торецьк, Красногорівка, Курахове, Донецьке, Райгородок, Семенівка, Щербинівка, Очеретине, Богоявленка, Новобахмутівка, Соловйове, Стародубівка, Покровське.

"Окупанти цілеспрямовано знищують цивільне населення та інфраструктуру та перешкоджають наданню допомоги людям. Так, в Авдіївці рятувальники, що виїхали на ліквідацію пожежі, потрапили під обстріл", - наголосили в МВС та додали, що поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни).

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 100-й день (війна 8 років). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Читайте також:

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 2 червня

Звернення Володимира Зеленського за підсумками 2 червня

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація